Bozdağ 'yalana devam' dedi: 'Camide kızlı-erkekli sarhoş oturdular'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yalan olduğunu Zaman gazetesinin bile kabul etmek zorunda kaldığı "Bezm-i Alem Camisi" olayını şu sözlerle tekrarladı: "Camiye giren göstericiler, bira kutularını, sigara izmaritlerini yere attılar, kızlı erkekli uygunsuz şekilde cami içinde oturdular."

(soL - Haber Merkezi) Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında direnişçilerin “camiye girerek bira içtikleri” yönünde bugüne kadar ispat edilemeyen ve Zaman gazetesi dahil, bira şişelerinin sonradan koyulduğu görüşleriyle çürütülen iddialar, TBMM Genel Kurulu’nda da tartışma konusu oldu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bakanlığına bağlı kuruluşların bütçelerine yönelik eleştirileri yanıtlarken, “Gezi eylemleri sırasında Bezm-i Alem Camisi’nde bira içildiği” iddialarını sürdürerek “Oraya giren göstericiler, ibadethane adabına uymayacak şekilde davranarak, yerlere bira kutuları, sigara izmaritleri attılar, sarhoş şekilde kızlı-erkekli oranın mahremiyetine aykırı davranışlar sergilediler, ayakkabılarını dahi çıkarmadılar. Raporlar burada, her şey ortada, herşey biliniyor. Bu eylemleri CHP’nin desteklediği de biliniyor” dedi.

Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "İnsanlar dışarıdaki biber gazı, tazyikli su, tomaların saldırısı felaketinden kaçmak için can havliyle camiye sığındılar. Camiye zor şartlarda bir bir Ermeni, bir Hıristiyan veya başka bir dine mensup insanlar da sığınabilir. Çünkü orası Allah’ın evidir. ‘Camide bira içildi, açıklayacağız’ dediler 27 hafta geçti açıklayamadılar. Şimdi burada aynı şeyler yeniden söyleniyor. Siz Irak’ta Amerikan askerlerinin camilerde ayakkabılarıyla oturup kalkmalarını, laylaylom yapmalarını eleştiremiyorsunuz, kalkıp burada aslı astarı olmayan lafları tekrarlıyorsunuz” tepkisini gösterdi.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de söz alarak “Bakan, camide içki içtiler dedi. Camide içki içilmediğini ilk kez AKP’ye çok yakın bir gazeteci, yani sizden birisi, Cami İmamı ile yaptığı röportaj ile ispat etti, ortaya çıkardı. Artık hiç kimse ‘camide içki içildi’ iddiasına inanmıyor. Artık bunu kabul edin” diye konuştu.