Bombaları veren polislerin isimlerini de açıkladı

Dünkü duruşmada Cumhuriyet gazetesine molotoflu saldırının planını polisin yaptığını ve bombaları polisin verdiğini öne süren tutuklu sanık Bedirhan Şinal, bugünkü duruşmada sözkonusu polislerin isimlerini verdi.

Birinci ''Ergenekon'' davası ile birleştirilen Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılmasına ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Bedrettin Şinal, dünkü duruşmada öne sürdüğü "planı polisler yaptı, bombaları da polis verdi" iddiasını bugünkü duruşmada da tekrarladı. Şinal, sözkonusu polislerin isimlerini de açıkladı.

Dünkü duruşmada Eminiyet, Savcılık ve cezaevinde verdiği ifadeleri baskı altında verdiğini belirten Şinal, polislerin isimlerini şu sözlerle açıkladı:

"Dün isim istemiştiniz. Açıklayacağım isimler bahsetmiş olduğum örgütün elemanlardır. Emniyet Müdürü H.I.’nın olay tarihinde hakkımızda düzenlenen evraklara imzası var. Bu şahıs, bize Edirne F Tipi Cezaevi’ne bu senaryoyu yazdırmaya Başkomiser S. G.’yi yollayan kişidir. Senaryonun yazıcısı ise polis E. G.’dir. Başkomiser S.A.’nın da bütün evraklarda imzası var. İsim istediniz verdim. Bunlar hakkında gereğini yapın. İşlem yapılırsa, isimlerin devamını açıklayacağım" ifadelerini kullandı. "Mahkemeden adalet talep ediyorum" diyen Şinal, "Gerçekler ortaya çıksın 40 yıl yatmaya hazırım" dedi.

Daha önce sanıkları suçlamıştı
İlkokul mezunu olan 23 yaşındaki Bedirhan Şinal, Beşiktaş Adliyesi’nde 1 Temmuz 2009 tarihinde verdiği ilk ifadesinde Cumhuriyet Gazetesi’ne molotof atılması olayını davanın diğer tutuklu sanıkları Murat Aplak, Fatih Derdiyok ve Boğaç Kaan Murathan tarafından yaptırıldığını söylemişti. 2010 yılının Temmuz ayında mahkemeye mektup gönderen Şinal, "Diğer sanıkların molotoflu saldırıyla alakasının olmadığını, sanıkların suçsuz olduğunu" ifade etmişti. Ancak 9 Kasım 2010 tarihinde ’kapalı oturumda’ 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarılan Şinal yine sanıkları suçlamıştı.

Dün polisin kendisini nasıl kullandığını anlatmıştı
Dünkü duruşmada daha önce verdiği ifadeleri baskı altında verdiğini ileri süren Şinal, ''Buradaki bazı kişilere komplo kurulması için beni kullanmaya çalıştılar. 2007 yılında organize polisinin baskısıyla bazı olayları üstlendim'' demişti.

Şinal, polisin kendisini nasıl yönlendirdiğini ve daha sonrasında nasıl yakaladığını da anlatmıştı. Dünkü duruşma ile ilgili ayrıntılı haber için tıklayınız.