Boğaziçi’nde kütüphane önünde cenaze namazı

Boğaziçi Üniversitesi’nde islamcı bir grup, Uludere katliamında ölenler için kütüphane önünde haremlik-selamlık gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, Uludere katliamında ölenler için Kuzey Kampüs’te bulunan kütüphane önünde cenaze namazı kıldılar.

Son yıllarda Boğaziçi Üniversitesi içerisinde çeşitli şekillerde kendilerini daha görünür kılmaya çalışan islamcı öğrenciler, bugün bu çabalarını kütüphane içinde toplu gıyabi cenaze kılmaya kadar vardırdılar. Uludere katliamında ölenler için gıyabi cenaze namazı çağrısı yapan grup yaklaşık 40 kişiyle, kütüphane önünde haremlik-selamlık şekilde namaz kıldılar.

Kılınan cenaze namazının ardından bir basın açıklaması yapan grup, açıklamada TSK ve hükümete yönelik eleştiriler getirdi. Açıklama Hucurat adlı surede geçen “Eğer inananlardan iki grup birbirleriyle savaşırlarsa aralarını düzeltin. Eğer biri ötekine karşı haddi aşarsa, Allah’ın buyruğuna dönünceye kadar haddi aşan tarafa karşı savaşın. Eğer (Allah’ın emrine) dönerse, artık aralarını adaletle düzeltin ve (onlara) adaletli davranın. Çünkü Allah, adaletli davrananları sever” ifadeleriyle son buldu.

(soL-İstanbul)