Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Binali Yıldırım'a cevap: 'Dert etmeyin siz zaten yoldan çıktınız!'

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü bir açıklama yayınlayarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Boğaziçi üniversitesi hakkında sarf ettiği sözlere tepki gösterdi. Açıklamada "Sayın Binali Yıldırım, dert etmeyin siz zaten "yoldan çıktınız"!" denildi.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü Bakan Binali Yıldırım'ın Boğaziçi Üniversitesi'ni tercih etmeyişinin nedenini "gençler kızlı erkekli oturuyor, 'burada yoldan çıkarım' dedim" sözleriyle açıklamasına tepki göstedi. Kulüp tarafından yapılan açıklamada Ankara-İstanbul hattında gerçekleşen hızlı tren kazası hatırlatılırken, "Sayın Binali Yıldırım, dert etmeyin siz zaten 'yoldan çıktınız'!" denildi.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından yayınlanan açıklamada şunlar kaydedildi.

Sayın Binali Yıldırım, dert etmeyin siz zaten "yoldan çıktınız"!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İTÜ balosunda yaptığı açıklamada, “yoldan çıkmamak” için Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih etmediğini söylemiş. Boğaziçi’nde “yoldan çıkılırmış”, çünkü kızlar ve erkekler hep yan yanaymış. AKP’lilerin kadın düşmanlığı hepimizin malumu, dolayısıyla Yıldırım’ın açıklaması bizi şaşırtmadı. Ancak Binali Yıldırım’a hatırlatmamız gereken bir şey var: 2004 yılında kar hırsıyla alelacele kullanılmaya başlayan Ankara-İstanbul hattındaki hızlı tren kazasıyla, siz zaten “yoldan çıktınız”!

Binali Yıldırım, “Gençliğimde ben de kindar ve dindar bir gençtim” mesajı vermek istemiş olacak ki, Boğaziçi Üniversitesi öğrencisine saldırmış ancak tüm gençliği karşısına almıştır. AKP’nin yaratmaya çalıştığı dindar ve kindar gençlik gömleği, üniversiteli gençliğin üzerine oturmamakta, onlara dar gelmektedir. Binali Yıldırım’ın açıklamasının bir kez daha gösterdiği gibi, AKP’liler hiç genç olmamıştır ve hiç genç olmayanların gençleri ikna etmesi mümkün değildir. Gençlik ve AKP arasında bir doku uyuşmazlığı vardır çünkü gençliğin yaşam tarzı AKP’liler tarafından “yoldan çıkmak” olarak anlaşılmakta, AKP ise gençler için hiç genç olmayanların partisi olarak kalmaktadır. Binali Yıldırım’ın yolu yol değildir ve bu yol gençliğe dar gelmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü

Binali Yıldırım ne demişti?
Katıldığı İstanbul Teknik Üniversitesi balosunda Üniversite sınavlarından sonra iki seçenek arasında kaldığını söyleyen Bakan Yıldırım, Boğaziçi Üniversitesi yerine İstanbul Teknik Üniversitesi'ni tercih etmesini şu sözlerle açıklamıştı:

"Ya Boğaziçi Üniversitesi'ne ya da İstanbul Teknik Üniversitesi'ne girecektim. Önce Boğaziçi Üniversitesi'ni ziyaret ettim. Bir baktım farklı bir dünya. Değişik binalar, surlarla çevrilmiş alan. Sonra bahçesinde gençler kızlı, erkekli oturuyor. Ben çok şaşırdım. Burada yoldan çıkarım dedim. Benim okumam lazımdı. Ondan sonra teknik üniversiteyi seçtim. Okula girdikten sonra ikinci senede evlendim. Üçüncü sene çocuğum oldu. Dördüncü sene bir çocuk daha oldu. Okul sonrası asistanlık baktık, bizi kurtarmıyor. Sekiz ay sonra dış piyasaya açıldık."

(soL-Haber Merkezi)