Bir saçmalama üstadı: Egemen Bağış...

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün yargılanmasına başlanacak olan Fazıl Say davasıyla ilgili, "Yargı onu saçmaladı saysın” dedi. AKP'li yöneticilerin en büyük özelliği olan "saçma açıklamalar" konusunda önemli isimlerden olan Bağış, tam bir saçmalama üstadı...

AB Bakanı Egemen Bağış, Ömer Hayyam’ın dizelerini paylaştığı için hâkim karşısına çıkacak olan Fazıl Say’a ilişkin yaptığı açıklamada yine saçmaladı.

Bugün başlayan Say davasını değerlendiren Bağış, “Ben eğer yargı mensubu olsaydım bunu, Fazıl Say'ın 'saçmalama' özgürlüğü içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünürdüm” dedi.

Fazıl Say ile ilgili sözleriyle şaşırtmayan Bağış, görev yaptığı süre boyunca yaptığı açıklamalarla AKP’nin saçmalık rekorları kıran isimlerinden biri olmuştu.

İşte o açıklamalarından bazıları:

Şamil Tayyar’dan önce Egemen Bağış coşmuştu
"Biz bin yılı aşkın devlet geleneği olan ülkeyiz. O geleneğin içinde bizim her türlü senaryoya hazırlıklı olmamız gerekir. Türkiye eğer savaşmaya çok meraklı bir ülke olsaydı uçağı düşürüldüğünde onu bahane eder ve Suriye'yi yerle bir ederdi. Bugün Türkiye'nin askeri gücü Suriye'yi birkaç saat içerisinde yok edecek noktadadır çok şükür.”

Che yaşasaydı AKP’ye oy verirdi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Maltepe'de esnaf ziyareti sırasında bir dükkanın duvarında bulunan Ernesto Che Guevara posterine işaret ederek, "Che de yaşasaydı AKP'ye oy verirdi" dedi.

Egemen Bağış’ın esprileri
- "Mesleki Eğitimde Yeni Fırsatlar: Leonardo da Vinci Programı'nın Mesleki Hareketliliğe Katkısı" konulu izleme toplantısına katılarak konuşma yapan Bağış, konuşması sırasında ‘Geçen gün kamyon sürdüm, Leonardo da vinci’ demiş, kendisi hariç kimse gülmemişti.

- Bağış bir başka esprisinde de kendisini yumurta atarak protesto eden öğrenciler ile ilgili konuşurken şöyle buyurmuştu “Eğer Türkiye, birbirlerinin fikirlerini beğenmeyen insanların birbirlerine yumurta attığı bir ülke haline dönüşürse ülkemiz kadınbudu köfteye döner.”

-ABD Başkanı Obama’nın Başbakan Erdoğan’la konuşurken elinde beyzbol sopası ile çekilen fotoğraflarının tartışma yaratması üzerine “CHP’liler her sopa gördüklerinde millete ettikleri zulmü hatırlıyor. Türkiye’de tespih tutmak ne ise ABD’de beyzbol sopası tutmak odur” dedi.

AB’ye girersek Şampiyonlar Ligi’nde final oynarız
Türkiye’de havası iyice kaçan AB balonunu şişirmek için türlü girişimlerde bulunan AB Bakanı Egemen Bağış’ın yaptığı bir açıklama vardı ki saçmalama konusunda ne kadar profesyonelleşebildiğini bir kez daha ispatlamıştı.

" ''Büyük takımlarımız Avrupa'nın 2'inci 3'üncü sınıf takımlarına dahi elenerek Avrupa defterini erkenden kapatıyor. Bize Avrupa defterini kapatmak erkenden yakışmaz. İşte o yüzden futbolda AB standartları diyoruz. Yeni UEFA kupaları aldığımız, Şampiyonlar Ligi'nde final oynayabileceğimiz günler uzak değildir ve o günler Türkiye'nin de AB üyeliğinin gerçekleşeceği günlerdir.”

Bağış'a göre gazeteciler tecavüzcülükten tutuklu...
Geçtiğimiz Mart ayında BBC'de yayımlanan Hardtalk programının konuğu olan Bağış, programda kendisine tutuklu gazetecileri soran sunucu Stephen Sackur'a, "Gazeteci kimliği taşıyıp, bir başkasına tecavüz ederken yakalananlar var. Banka soyarken yakalananlar var" demişti.

“Al o karikatürü…”
Brüksel'de 67. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısında Hollandalı ırkçı vekil Barry Madlener’in Bahadır Baruter'e ait ve arkaplanda bir desen üzerinde "Allah yok din yalan" yazdığı için Türkiye'de gericiler tarafından hedef alınan karikatürü Bağış'a hediye etmek istemesi üzerine Bağış, "Al o karikatürü münasip bir yerine koy" demişti.

Egemen Bağış: N.Ç. ile ilgili kararda suç 'statükocular'ın!
AKP iktidarında inanılmaz bir biçimde artan tecavüz olayları konusu da Bağış’ın saçmalama listesine eklenmişti. Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nin 13 yaşındaki iken 26 kişiye satılan N.Ç. ile ilgili verdiği kararın sorumluluğunun “statükocu yargıda” olduğunu söyleyen Bağış, bir kez daha saçmalama sınırlarını zorlamıştı.

Egemen Bağış devrimci ozan Vicor Jara ile U2 ilişkisi kurarsa
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 2011 yılında katıldığı bir televizyon programında yine tuhaf açıklamalarda bulunmuştu. U2 konserinde yuhalandığı zaman aklına Şili'de 1973'teki darbe sırasında öldürülen sanatçı Victor Jara'nın geldiğini söyleyerek, o sırada neler hissettiğini "Şunu düşündüm çok şükür ki burada sanatçılar, yazarlar, aydınlar, şairler toplanılıp işkence görmüyor ve burada Türkiye'nin gençleri bugüne kadar hiç gelmeyen ve gelmeyi reddeden bir grubu izleyebiliyorlar. Varsın yuhalasınlar, onlar benim kardeşlerim" sözleriyle anlattı.

Devrimci ozan Victor Jara’nın katledilişinin Egemen Bağış tarafından “hatırlanması” ve U2’nun protesto edilmesi olayı ile ilişkilendirilmesi şaşkınlık uyandırmıştı. Zira faşist cuntacılar tarafından işkence edilerek kurşuna dizilen Jara ile, konser esnasında AKP'yi övmeye kalkınca protesto edilen U2 arasındaki tek benzerlik iki olayın da stadyumda yaşanmış olmasıydı.

Sarko’ya kapak olsun
Egemen Bağış, Fransa Ulusal Meclisi'nde bugün görüşülen ve kabul edilen 'Ermeni Soykırımı'nı inkar etmeyi suç addeden yasa tasarısının ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tayyip Erdoğan'ın sözlerini Twitter'dan yorumlamış ve şöyle demişti:

"Başbakanımızın açıkladığı Fransa'ya yaptırım kararları Sarko'ya kapak olsun. Umarım aklını başına toplar ve bu akla ziyan tasarıyı geri çeker."

(soL - Haber Merkezi)