Bekir Bozdağ palalı saldırganları savundu: 'Bunlar bizim esnaf insanlarımız...'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün akşam Taksim'de gerçekleşen polis saldırıları sırasında vatandaşlara elindeki palayla saldıran şahıslara sahip çıktı. "Bunlar bizim esnaf insanlarımız. O insanların çekleri, senetleri var" diyen Bozdağ palalı saldırıdan "68 kuşağı ve torunları"nı sorumlu tuttu.

ANKA'nın haberine göre, Bozdağ İstanbul’da Gezi Parkı protestolarında satırlı ve sopalı kişilerin ortaya çıkmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’ye tepki gösteren Bozdağ, “İki vatandaşımız, bir tanesi elinde satır olduğu söyleniyor, bir tanesinin elinde sopa olduğu söyleniyor. Kimdir bunlar diye baktığınızda, Muharrem İnce bir twit atıyor, ‘AKP Parti partizanı’ diyor. Sen gördün mü, kimdir bu adam? Bilmiyor. AK Parti partizanı diye damgayı yapıştırıyor ve AK Partililer adeta satırlarla halkın üzerine saldırıyor, diye insanları tahrik ediyor. Sorumlu bir insanın yapacağı bir iş değildir bu” dedi.

"Çekleri senetleri var"
Bozdağ şöyle devam etti: “Emniyet güçlerimiz bu iki vatandaşımızı yakaladı, gözaltına aldılar ve aldığım bilgilere göre bunlar bizim esnaf insanlarımız, bölgenin esnafı. Birileri gösteri yaparken, birilerinin ekmeğine, aşına mani oluyorlar. O insanların çekleri, senetleri var. O insanların geçindirmek zorunda oldukları aileleri, çocukları var. 68 kuşağının torunları ve ya oğulları ve ya kendileri nostalji takılacak ve ya birilerine karşı husumetlerini ortaya koyacak diye hukuk dışı yollarla, yöntemlerle ortaya çıktıklarında başkaları mağdur oluyor.
Gezi’de bir şey kaldı mı? Mahkeme iptal kararı verdi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Gezi’de devam eden bir işlem var mı, yok. Olayın sebebi buysa bu sebep ortadan kalktı. Öyleyse bundan sonra yapılacak şeylerin bir anlamı yok. İnsanların burasına gelirse, ondan sonra siz o insanlara engel olmazsınız."