Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

BDP: Önce demokrasi paketi

Meclis’teki anayasa değişikliği ziyaretlerinde BDP AKP’ye anayasa değişikliğinden önce ya da anayasa değişikliğiyle birlikte ‘acil demokrasi paketi’ getirilmesini önerdi.

Yayın Tarihi: 22.03.2010 , 18:22 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

AKP, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’dan oluşan heyetle, Meclis’te grubu bulunan üç siyasi partiye, anayasa değişikliği paketini sunarken, BDP görüşmede, Anayasa değişikliğinden önce veya onunla birlikte acilen yasal düzenlemeleri içeren demokrasi paketi yapılması önerisinde bulundu.

BDP, parti kapatmalar konusunda, Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanun’unda değişiklik yapılmasını isteyerek “Biz milletvekili olarak alanlarda sayın Öcalan dediğimiz için veya kendimizi ifade ettiğimiz zaman, hakkımızda dokunulmazlık fezlekesi düzenleniyor. TMK ve TCK'daki düzenlemeler olduğu sürece kapatmaların önüne geçilemez. Bu yasalardaki maddeler bizim alanımızı daraltıyor. Önce bunların değiştirilmesi gerekir” dedi.

BDP'liler hafta sonuna kadar pakete ilişkin değerlendirmelerini Meclis grubu ve parti yönetimi ile yaptıktan sonra önümüzdeki hafta başında görüş ve önerilerini AKP’ye ileteceklerini bildirdiler.
(soL - Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.