Bakan Şahin Meclis'ten BDP'ye, ateistlere, Zerdüştlere nefret kustu!

İçişleri İdris Naim Şahin hakkında verilen gensoru, AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildi. Şahin, gensoru hakkında yaptığı konuşmada, BDP'yi hedef gösterdi, ateistlere ve Zerdüştlere hakaret etti. Asıl skandal olan ise, Şahin'in BDP'li vekillerin telefonlarının dinlendiğini açık açık itiraf etmesiydi!

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesi, AKP'li ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Ancak görüşmeye, Naim Şahin'in genel kurulda yaptığı utanç verici konuşma damga vurdu.

Gensoru hakkında konuşma yapmak için kürsüye çıkan İdris Naim Şahin, Newroz kutlamalarına getirilen yasakları savunurken, yakılan otobüslerden ve sökülen kaldırım taşlarından bahsetti. Ancak Şahin, öldürülen Hacı Zengin'e, yaralanan ve gözaltına alınan binlerce yurttaşa değinmedi.

Ancak asıl skandal olan nokta, Şahin'in ismini vermediği iki BDP'li milletvekilinin arasında geçen telefon görüşmesini Meclis kürsüsünden dile getirmesiydi. Şahin'in iddiasına göre, vekiller "iyi ki yayınladı şu genelgeyi bakan, meydan meydan şehir şehir harap olacaktık, bir günde bu işi halledeceğiz, ne güzel oldu" diyorlardı. Öte yandan Şahin, Newroz kutlamaları sırasında BDP Cizre İlçe Başkanlığı'ndan polise kalaşnikoflarla ateş açıldığını iddia etti.


Şahin daha sonra BDP'nin KCK ile bağı olduğunu ve hiyerarşik olarak daha altta yer aldığını savunduktan sonra, PKK'nin "gençleri kandırmak için" İslamiyet'ten uzaklaştırmak için dinsizliği ve Zerdüştlüğü propaganda ettiğini iddia etti. BDP'nin Mardin Nusaybin'de açtığı bir kültür merkezini de hedef gösteren Şahin, merkezin duvarlarında "zerdüştlük ve yezidilik inancına ait semboller" olduğunu iddia etti. Şahin, PKK'lilerin domuz kurban ettiğini de "fotoğraflarla" kanıtladı!

Türk: Böyle düzeysizlik görmedim
Şahin'in ardından söz alan Ahmet Türk, yıllardır TBMM'de bulunduğunu ama İdris Naim Şahin kadar düzeysiz konuşma yapan birisine rastlamadığını belirtti.

BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, Şahin'in hangi yasaya dayanarak BDP'lilerin telefonlarını dinlediklerini Şahin'e sordu. Sırrı Sakık ise, Şahin'e "Takla at da senden kurtulalım. Sen bu ülkeye yakışmıyorsun." dedi.

(soL - Haber Merkezi)