Sayfa yolu
"Ayrıcalıklı ortaklık hakarettir"
Yayın Tarihi: 11.08.2010 , 22:23 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Belçika'nın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Steven Vanackere ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin Ortaköy'deki ofisinde yaptığı görüşmede AB'ye üyelik süreci ile ilgili açıklaamalarda bulundu.
Bağış, Ankara'nın "ayrıcalıklı ortaklık" teklifini hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini söyleyerek, "120 bin sayfalık AB müktesebatının hiçbir yerinde ayrıcalıklı ortaklık gibi bir alternatif yoktur" dedi.
AB'ye aday, müzakere eden ve üye ülkeler bulunduğunu belirten Bağış, AB'ye üyeliğin çeşitli alternatiflerinin bulunmadığını kaydederek, "Türkiye'nin üyeliği iki tarafın da çıkarına. Türkiye-AB bütünleşmesi iki tarafın da çıkarınadır, ama bu bugünden yarına olacak bir süreç değildir" dedi.
"Resmi teklif yok"
Bağış, "Türkiye'ye bunu resmi platformlarda teklif eden ülke de yoktur. Son bir yıldır Türkiye ile ilgili tartışmalarda artık ayrıcalıklı ortaklık lafını kullanan lider de kalmamıştır" dedi.
Diğer yandan, Belçika Dışişleri Bakanı Steven Vanackere Türkiye'yi AB'nin stratejik ortağı olarak gördüklerini ifade ederek, "Her aday ülke, üyeliğin gereklerini yaptıkça AB'ye üye olabilir" şeklinde konuştu.
(soL-Haber Merkezi)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.