Ankara’da kamu ve kamusallığın dönüşümü tartışılacak

Ankara’da cumartesi günü Demokratik Eğitim Kurultayı kapsamında "Dönüşüm Kıskacında Kamu ve Kamusallık Sempozyumu" düzenleniyor.

Eğitim Sen’in 2-6 Ekim 2013 tarihlerinde düzenleyeceği 5. Demokratik Eğitim Kurultayı (DEK) hazırlıkları kapsamında Ankara’da "Dönüşüm Kıskacında Kamu ve Kamusallık" başlıklı sempozyum gerçekleştirilecek.

Kurultay çalışmaları kapsamında oluşturulan Kamusal Eğitim Merkez Komisyonu’nun düzenleyeceği sempozyum “Tarihselliği ve Farklılıkları İçinde ‘Kamu` Kavramı” ve “İstihdam, Yönetim ve Hizmet Olarak ‘Kamu`nun Dönüşümü” başlıklı iki oturumda tamamlanacak.

Tarihsel olarak kamu kavramının tartışılacağı ve Prof. Dr. Korkut Boratav’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ilk oturuma, Prof. Dr. Filiz Zabcı, Yard. Doç. Dr. Seçkin Özsoy, Prof. Dr. Onur Karahanoğulları ve Doç. Dr. Mustafa Kemal Coşkun konuşmacı olarak katılacaklar. Kamuda yaşanan dönüşüm üzerine odaklanılacak ve Arş. Gör. Onur Seçkin`in moderatörlüğünde gerçekleşecek ikinci oturumda ise konuşmacılar Prof. Dr. Nejla Kurul, Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir ve Yrd. Doç. Dr. Deniz Yıldırım olacak.

“İstihdam güvencesizleşiyor, yönetim otoriterleşiyor, hizmetler piyasalaşıyor” vurgusuyla gerçekleşecek sempozyumun ardından ise bir forum düzenlenecek.

"Dönüşüm Kıskacında Kamu ve Kamusallık Sempozyumu" 2 Mart Cumartesi günü saat 10.30’da Ankara Barosu’nda baro salonunda gerçekleştirilecek.

(soL-Haber Merkezi)