Sayfa yolu
Ankara'da İsrail Genelkurmay Başkanı'na törenli karşılama
Yayın Tarihi: 15.03.2010 , 14:10 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Kudüs'te yeni yerleşimler inşa edeceğini açıklayarak Filistinlilere meydan okuyan İsrail'in Genel Kurmay Başkanı Ankara'da. NATO konferansına katılmak için Ankara'ya gelen Genel Kurmay Başkanı Gabi Aşkenazi'nin ziyareti gizli tutuldu. Aşkenazi'nin Ankara'da askeri törenle karşılanmaşı dikkat çekti.
Aşkenazi'nin ziyareti ve Ankara'da kendisine gösterilen ilgi İsrail medyasında da yankılandı.
Jerusalem Post gazetesi askeri törenli karşılamaya dikkat çektiği haberinde, “Kudüs ile Ankara arasındaki son gerginlikler göz önünde tutularak seyahat ilk başta gizli tutuldu” dedi. Yedioth Ahronoth da, iki ülke arasında yaşanan krizleri anımsatarak “Ziyaret hassas bir dönemde gerçekleşiyor” diye yazdı.
Jerusalem Post, Aralık 2005 yılından bu yana İsrail’den Türkiye’ye Genelkurmay Başkanlığı düzeyinde yapılan bu ilk ziyarette Aşkenazi'nin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile iki ülke arasındaki askeri işbirliğini görüşeceğini belirtti. JPost haberinde şunları yazdı:
"Aşkenazi, Türk subaylarına, İran’ın nükleer yarışı, Hamas ve Hizbullah’ın yeniden silahlanması ve İsrail’in geçen kış Gazze’de gerçekleştirilen operasyondan aldığı derslere odaklanan bölgeye ilişkin stratejik bir değerlendirmesini sunacak.”
Gazete ziyaretin gizli tutulmasını ise Kudüs ile Ankara arasındaki son gerginliklere bağladı. Jpost'un haberine göre Aşkenazi, ziyaret sırasında Anıtkabir’i ziyaret edecek ve Pazartesi akşamı İsrail’e dönecek.
Ziyaretin iki ülke arasında ard arda sıkıntılı olayların yaşandığı bir hassas bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çeken Yedioth Ahronoth ise, Büyükelçi Çelikkol’un geçtiğimiz günlerde İsrail Parlamentosu (Knesset) üyelerine verdiği yemekte “İsrail ile Türkiye arasındaki bağlarında önümüzdeki haftalarda gelişmelerin olacağı”nı söylediğine de dikkat çekti.
(soL-Haber Merkezi)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.