Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Anayasa komisyonu toplanıyor

Anayasa komisyonu tartışmalar arasında çalışmalarına başlıyor. Komisyon, AKP'nin değişiklik teklifini görüşecek.

Yayın Tarihi: 08.04.2010 , 16:17 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Anayasa komisyonu çalışmalarına bugün başlıyor. Komisyonun gündeminde anayasa değişiklik teklifi var. Komisyonun haftasonu da çalışması bekleniyor.

CHP içerik ve biçim eleştirilerini sürdürüyor. CHP, "Önce paketin imzalarının üç kere değiştirildiğini iddia etti, sonra teklif yok hükmündedir" dedi.

CHP, ilk teklifin hala geçerli olduğunu, bu nedenle de CHP ilk teklifin ikinci teklifle birlikte Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesi gerektiğini savunuyor.

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç ise, "Uydurulmuş senaryolardır" dedi.

MHP ise yaptığı açıklamada komisyonu kilitlemeyeceklerini belirtti.

CHP, "Cumhurbaşkanı yargıyla ilgili üç maddeyi referanduma sunacağını açıklasın diğer maddelerde uzlaşma ararız " diyerek bir ara formül geliştirmişti.

AKP, değişiklik teklifinin 15 Nisan'a kadar genel kurula gelmesini istiyor.
(soL-Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.