'Aleviler sapkındır' diyen din öğretmeni zehir saçmaya devam ediyor

CHP Milletvekili Ali Özgündüz, "Küpe takan erkek cehennemliktir", "Kızların ve erkeklerin yan yana oturması zinadır", "Hristiyan, Musevi ve Alevileri sapkındır, bunu ben değil Kuran söylüyor" gibi gerici açıklamalarıyla gündeme gelen din öğretmenini Meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz soL Portal'ın gündeme getirdiği İstanbul Fatih Davutpaşa Lisesi'nde yaşananları Meclis gündemine taşıdı. Özgündüz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, “Alevilere ve gayrimüslimlere hakaret edip, bu hakaretin Kur'an’da yazdığını söylediği iddia edilen öğretmene, daha önceki sözleri de ortadayken, neden görevden el çektirilmemiştir?” diye sordu.

ANKA'nın haberine göre, Özgündüz TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “İstanbul Fatih Davutpaşa Lisesi'nde görev yapan ve geçtiğimiz aylarda ‘Küpe takan erkek cehennemliktir’, ‘Hz. Ali’yi seven namaz kılmaz mı?’, ‘Kızların ve erkeklerin yan yana oturması zinadır’ gibi açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma açılan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin hedefinde bu sefer Aleviler ve gayrimüslimler bulunduğu ileri sürülmektedir. Derste tahtaya ‘sapkınlar’ ve ‘doğru yoldakiler’ şeklinde iki yol çizip Hıristiyan, Musevi ve Alevileri sapkın olmakla suçlayan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni, ders anında tepki gösteren öğrencilere ‘Bunu ben değil Kur’an söylüyor’ yanıtını verdiği iddia edildi” dedi.

Özgündüz, soru önergesinde Nabi Avcı'ya şu soruları yöneltti:

“Bahsi geçen olay doğru mudur?

Din kültürü ve ahlak bilgisi, bahsi geçen öğretmenin asıl branşı mıdır? Bu öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı kökenli midir, yoksa başka bir kurumdan mı gelmiştir? Bu şahıs ne zamandan beri öğretmenlik yapmaktadır?

Skandal sözler sarf ettiği iddia edilen öğretmenin daha önce söylediği sözlerle ilgili yapılan soruşturma ne zaman başlamıştır ve hangi aşamadadır?

Alevilere ve gayrimüslimlere hakaret edip, bu hakaretin Kur’an’da yazdığını söylediği iddia edilen öğretmene, daha önceki sözleri de ortadayken, neden görevden el çektirilmemiştir? Öğretmenin, hakkında soruşturma bitene kadar görevden el çektirilmesi düşünülmekte midir?

Önergeye konu olan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin söylediği iddia edilen son sözleri üzerine soruşturma açılmış mıdır? Henüz açılmamışsa bir soruşturma açılacak mıdır?”