AKP’li vekillerden ‘yalakalık orucu’ önerisi

AKP’nin Kızılcahaman Kampı’nda konuşan bir milletvekili, Erdoğan’ın yeniden aday olması için 30 gün kefaret orucu tutmayı önerdi.

Erdoğan’ın yeniden aday olmasını isteyen bir milletvekili "Sözünüzden vazgeçin, biz de sizin için 30 gün oruç tutalım’’ dedi.

Yalakalık orucu
AKP’nin Kızılcahamam Kampı’nda Manisa milletvekili Muzaffer Yurttaş’ın yaptığı öneri partideki Erdoğan kültünün geldiği noktayı gözler önüne serdi. Gazeteport’ta yer alan habere göre, Yurttaş, seçim bölgesinde AKP'ye oy vermemek için yemin eden bir genç olduğunu, ancak son seçimde partilerine oy verdiğini belirterek "Ben bu vatandaşla konuştum, icraatlarımızı övdü ve sözünden döndüğü için de, üç gün kefaret orucu tuttuğunu söyledi. Sayın Başbakan da 3. dönemden sonra ara verip, yeniden milletvekili adayı olmayacağını açıkladı. Bu sözünden vazgeçsin, biz de onun için 30 gün oruç tutalım’’ dedi.

Milletvekillerinin Erdoğan için yaptığı “yalakalık orucu” önerisi AKP’li milletvekillerinin genel durumunu da yansıtırken, bu teklifin Erdoğan tarafından kabul edilmediği belirtildi.

Erdoğan “akıncı” istiyor
Başbakan, yurt dışında ve özellikle Afrika’da çok sayıda yeni Büyükelçilik açıldığını belirterek “Buralarda akıncı ruhu ile görev yapacak elemanlara ihtiyaç var. Halen devlette memur olması da şart değil. Bildiğiniz böyle şevkle çalışacak, gittiği yeri küçümsemeyecek isimler varsa, bana bildirin. Büyükelçi olur, katip olur, ataşe olur biz onları bu tür bir göreve getiririz” dedi.

"Dershaneler kapanacak"
Erdoğan ve Gülen cemaatinin karşı karşıya geldiği dershanelerin kapatılmasına yönelik karar toplantı gündemlerden birisi oldu. Bazı milletvekilleri dershanelerin kapatılacağına yönelik açıklamaların sıkıntı yarattığını ve bu konunun yeniden incelenmesini istediler. Başbakan Erdoğan ise “Vatandaş davarını, kolundaki bileziği satıp çocuğunu dershaneye gönderiyor. Bu konuda bir feryat var. Biz de kayıtsız kalamayız. Kararlıyız, dershaneler kapatılacak” dedi.

“Ne rahatsızlığı, mağarada ayin görüntüleri var”
Basına kapalı toplantıda İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, dağa çıkışın çok azaldığını, "terörle" mücadelede büyük mesafe alındığını belirterek "Şemdinli saldırısında güvenlik güçleri destan yazdı’’ dedi. Doğu ve Güneydoğu’lu milletvekilleri ise Şahin’i eleştirip bölgedeki rahatsızlıklar ile BDP’nin faaliyetlerini anlattılar. “Bakan herşeyi güllük gülistanlık gösteriyor” dediler ve Erdoğan’dan özel görüşme talep ettiler. Erdoğan talebi kabul ederken, bu vekillerden bölgelerinde daha çok çalışmalarını istedi. Bir milletvekili de Erdoğan’ın zerdüştlerle ilgili sözlerinim bölgede rahatsızlık yarattığını söyledi. Erdoğan ise ‘’ Ne rahatsızlığı, mağarada ayin görüntüleri var’’ dedi.