AKP ve BDP'li gençler arasında 'Taraf' kavgası

Batman'da AKP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ve Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu ile muhabir Mehmet Baransu'nun katıldığı, "Demokrasi ve İnsan Hakları" konulu panelde BDP'li gençlerin soruları gerilime neden oldu.

Batman'da AKP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen panel, BDP'li gençlerin Emre Uslu ve Mehmet Baransu'ya yönelttiği soruların ardından yaşanan tartışma ve arbede sonucu yarıda kaldı.

Mehmet Baransu'ya "Taraf'ta yayınladığınız belgeleri nereden getirdiniz, bize bunu anlatın" diye soru soran BDP'li gençler, Emre Uslu'ya da "Siz 2009'a kadar Emniyet mensubu olarak görev yaptınız. Kimin adımısınız? Lütfen bunları inandırıcı bir şekilde anlatın" diye sorunca salondaki tansiyon arttı.

Bu soruların ardından AKP'liler ile BDP'liler arasında tartışma çıkarken, tamamlanamayan panel sonrasında Mehmet Baransu, "Bize yumurta saldırısı olmadı. Ama sözler o yumurtalardan daha şiddetliydi. Tepki de görsem bölgeye gelmeye devam edeceğim" dedi. Emre Uslu ise "Eskiden bir Türk milliyetçisiydim ama şimdi liberalim. 2009'un Ağustos ayında Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nden istifa ettim. Emniyet mensubu değilim" dedi.

Bu arada, Emre Uslu ve Mehmet Baransu panele piknik tüpü ve tava ile gelerek "Bize yumurta atabilirsiniz. Hazırlıklı geldik" dedi.

(soL - Haber Merkezi)