AKP savaşı Türkiye'ye sıçratmayı başardı: Akçakale'de ölü ve yaralılar var!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından düşen top mermisi nedeniyle bir kadın ve 4 çocuğunun hayatını kaybettiği, 3'ü polis 13 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor. Daha önce de top mermisinin düştüğü Akçakale'yi tahliye etmeyen AKP hükümeti adeta ölümlere davetiye çıkardı.

Güncelleme: 00:15
Adana'dan elimize ulaşan haberlere göre 6. Kolordu ve İncirlik üssünde olağanüstü bir hareketlilik olduğu belirtiliyor.


Güncelleme: 23:55
NATO, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesinin ardından Türkiye'nin anında karşılık vermesi üzerine büyükelçiler düzeyinde acil olarak toplantı. Toplantı devam ederken yapılan açıklamada ise "Suriye saldırgan tutumuna son vermeli, Türkiye'ye her türlü desteğe hazırız" denildi.


Güncelleme: 23:03
Suriye'den bildiren NTV temsilcisi Hediye Levent, Suriye Devlet Televizyonu'nun Türkiye'nin, Akçakale olayı ile ilgisi bulunmayan ve Antakya yakınlarında bulunan İdlib kentini hedef aldığını açıkladığını belirtti.


Güncelleme: 22:00
Halkevleri, HDK, ÖDP, TKP'den ortak bir açıklama yapıldı. Açıklamada "ölümlerin sorumlusu AKP" denilirken şu ifadelere yer verildi:

"AKP'nin emperyalistlerin teşviki ile sürdürdüğü bölgesel savaş çığırtkanlığı, Suriye'de iç savaşı kışkırtma hamleleri, giderek tırmandırdığı savaş politikaları Akçakale'de yitirilen canların sorumlusudur.

AKP'nin savaş politikalarına karşı olan herkesi yarın (4 Ekim Perşembe günü) saat 19:00'da İstanbul'da Taksim Meydanı'na çağırıyoruz.

Halkevleri, HDK, ÖDP, TKP"


Güncelleme: 22:00
Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada Suriye'nin Akçakale'deki patlamadan sonra vurulduğu belirtildi.

Başbakanlık açıklamasında, ''Bu menfur saldırıya, sınır bölgesindeki Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından angajman kuralları doğrultusunda anında gereken karşılık verilmiş, radarla tespit edilen Suriye'deki noktalara top atışı yapılarak hedefler vurulmuştur'' ifadelerine yer verildi.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, ''Türkiye angajman kuralları ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde, Suriye rejiminin, ulusal güvenliğimize yönelik bu tür provokasyonlarını asla karşılıksız bırakmayacaktır'' denildi.


Güncelleme: 20:33
Suriye tarafından gelen top mermisinin Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşmesi ve 5 yurttaşın hayatını kaybetmesi üzerine NATO'dan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Gelişmeleri takipteyiz, konu gündemimizde" denildi.


Güncelleme: 20:11
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakanlık Resmi Konut'ta Suriye konusunda toplantı gerçekleştiriyor.


Güncelleme: 19:51
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşen top mermilerinin ardından, Zaman gazetesinin iddiasına göre sınırda bulunan TSK topçu bataryaları, Suriye'ye uyarı bombardımanı başlattı. Alınan bilgilere göre, bombardıman yoğun şekilde devam ediyor.


Güncelleme: 18:19
AKP önce ölüme neden oldu, sonra halka biber gazı sıktı!
İHA'nın haberine göre, Akçakale ilçesine düşen bombanın ardından ilçe sakinleri hükümet konağı önünde öfkesini dile getirdi. Polis, hükümete tepki olarak binaya saldıran Akçakalelilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Akçakale’de gerginlik sürüyor.


Güncelleme: 17:56
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Akçakale'ye düşen bombanın ardından bölgede esnaf olarak çalışan Ömer Timuçin’in eşi ve iki kızı yaşanan patlamada feci şekilde hayatlarını kaybettiğini açıkladı. Ayhan, anne ve çocukların yaşanan patlamaların ardından evin önünde kaçarken hayatını kaybettiğini söyledi. Ayhan, hastanelere giden yaralılardan da hayatını kaybeden olduğu bilgisine ulaştıklarını söyledi.


Suriye sınırında devam eden çatışmalar dolayısıyla Akçakale'ye düşen bir top mermisi sonucunda gelen ilk bilgilere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Bu arada patlamanın ardından Akçakale halkı Kaymakanlık binasına yürürken, kaymakamın zırhlı araçla olay yerinden kaçtığı vurgulanıyor.

AKP'nin Suriye politikasının faturası halka çıkmaya başladı
AKP'nin Suriye'ye karşı uyguladığı düşmanca dış politikanın faturası ortaya çıkmaya başladı. Suriyeli silahlı muhalifleri kendi topraklarında besleyen ve Suriye ordusuna karşı çatışmaları için yardımcı olan AKP hükümeti, bu politikasının acı sonuçlarını Türkiye halkına ödetiyor.

Uyguladığı düşmanlık politikaları ve savaş kışkırtıcılığı ile savaşı Türkiye'ye sınırlarına kadar getiren AKP, nihayet Türkiye topraklarını da savaş alanı haline getirmeyi başardı. Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlenen bir top mermisi Akçakale'ye bağlı Yeni Mahalle'deki bir sokakta bulunan eve düştü. Şimdilik 5 ölü ve 13 yaralı bulunduğu bildirilirken, ilçede büyük bir panik hakim. Akçakale halkı, uğradıkları saldırıya tepki göstermek için hükümet konağına yürüdü. Halkın protesto için hükümet konağına yürümesi, yaşananların sorumlusu olarak Suriye'yi değil, kendi topraklarında Suriye düşmanlarını besleyen AKP'yi gördüklerini işaret ediyor.

Bir anne ve 4 çocuk hayatını kaybetti
Ölenlerin bir kadın ve 4 çocuk olduğu ileri sürülüyor. Yaralılar hastanelere taşınırken, ilçede büyük bir panik havası hakim.

AA muhabirinin bildirdiğine göre, Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlenen bir top mermisi Akçakale'ye bağlı Yeni Mahalle'deki bir sokakta bulunan eve düştü ve ölümler bu evde gerçekleşti.

AKP'nin kaymakamı kaçtı
Bu arada yaşananları protesto eden bir grup vatandaş, Hükümet Konağı’na yürüdü. Protestolar üzerine ilçe kaymakamının zırhlı araçla olay yerinden ayrıldığı bildirildi. Vatandaşların Kaymakamlık önündeki bekleyişi devam ediyor.

Geçtiğimiz cuma yine Suriye tarafından düşen top mermisi nedeniyle maddi hasar oluşmuş, olayda 3 kişi hafif şekilde yaralanmıştı.

Gelişmeleri aktaracağız...

(soL - Haber Merkezi)