AKP ne yapacağını şaşırdı: Gezi eylemine 'kaçak elektrik' cezası

AKP ülke genelindeki Gezi Direnişi eylemlerine nasıl ceza vereceğini de şaşırdı. Isparta'da, Taksim Gezi Parkı'na destek için yapılan eylemin ardından ilginç bir suç duyurusu geldi. Polis kendi ceza veremeyince TEDAŞ'ı devreye soktu ve eylemcilere 46 elektrik faturası çıkardı.

Isparta'da, Taksim Gezi Parkı Direnişi'ne destek için yapılan eyleminin ardından parktaki elektrik panosundan elektrik kullandığı iddia edilen 9 kişi hakkında "kaçak elektrik kullandıkları" iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu

AA'nın haberine göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gezi Direnişi'ne destek için Kutlubey Mahallesi'ndeki bir parkta 19 Haziran'da eylem yapan gruptakilerin bazılarının, yanlarında getirdikleri su ısıtıcısını TEDAŞ'a ait elektrik panosunu kullanarak çalıştırdıkları tespit edildi ve TEDAŞ
yetkililerine bilgi verdi.

Polisin eylemcilere ceza verdirecek birşey bulamayınca başvurduğu bu komik işlemin ardından, TEDAŞ yetkilileri söz konusu yere giderek su ısıtıcısının bağlı olduğu kabloyu çıkardı.

TEDAŞ görevlileri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini de inceledikten sonra Cumhuriyet Savcılığına söz konusu 9 kişi hakkında "kaçak elektrik kullandıkları" gerekçesiyle suç duyurusundu bulundu.

Kullanılan kaçak elektriğin bedelinin 46 lira 81 kuruş olduğu, söz konusu bedelin ödenmesi halinde herhangi bir adli işleme gerek kalmayacağı öğrenildi.