Akçakale'deki çatışmada bir polis hayatını kaybetti

Şanlıurfa'nın Akçakale Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girmek isteyen ve askerler tarafından durdurulan Suriyeliler ile güvenlik güçleri arasında gerilim çıkarken, bu sırada ÖSO üyesi olduğu belirtilen kişilerce Türkiye sınırına ateş açıldığı iddia edildi. 1'i ağır 5 kişi yaralı...

Güncelleme: 16:45

Akçakale'de gerçekleşen çatışmada ÖSO üyeleri tarafından açıldığı iddia edilen ateş sonucu yaralanan polis memuru Ferthat Avcı'nın hayatını kaybettiği bildirildi.


Şanlıurfa'nın Akçakale Sınır Kapısı'nda, Türkiye'ye girme istekleri kabul edilmeyen Suriyeliler olay çıkarttı. Suriye tarafından ateşlenen silahlardan çıkan kurşunların isabet etmesi nedeniyle 1 polis, 1 asker ve 3 vatandaş olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı.

AA saldırı haberini "Akçakale sınırındaki Suriye Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye geçiş yapmak isteyen göçmenlerle geçişlerin koordineli olmasını isteyen güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı" şeklinde verse de bölgeden aldığımız bilgiler, saldırganların "sivil göçmen" değil ÖSO ya da Suriye'de Esad'a karşı silahlanan başka gruplardan olabileceği yönünde. Akçakale sınır kapısının Suriye tarafının ÖSO kontrolünde olduğu ve gelenlerin silahlı olmaları da bu iddiaları kuvvetlendiriyor.

Kaymakam Eyüp Fırat ile Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve askeri yetkililer olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Olay yerinde çok sayıda güvenlik gücü önlem aldı, giriş çıkışlar durduruldu. Vali Celalettin Güvenç yaptığı açıklamada, "Olayda yaralananlardan bir kişinin hayati tehlikesi var. Olayın kim tarafından yapıldığını tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.

(soL - Haber Merkezi)