Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Ahmet Türk: “Adımın kullanılması ahlaki değil”

Ahmet Türk, kendisinin referandumda “Evet” oyu kullanacağı yönünde bildiriler basılarak Şanlıurfa'da dağıtılmasına tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 02.09.2010 , 18:40 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Ahmet Türk, Aksiyon dergisine verdiği bir röportajda “Boykot kararı olmasaydı ‘evet’ oyu kullanacağını” belirtmişti. Bu ifadenin “Ahmet Türk referandumda evet diyor” şeklinde kullanılmasına tepki gösteren Ahmet Türk, kendisinin boykot tavrını sürdürdüğünü söyledi. Yapılanın gayri ahlaki olduğunu belirterek, söz konusu çevreleri, “seviyesiz yöntemlerden” vazgeçmeye çağırdı.

En son Aksiyon dergisindeki röportajının fotokopisi çekilerek, Urfa'da bildiri şeklinde dağıtıldığını ve kendisinin de 'Evet' dediği yönünde propagandalar yapıldığını hatırlatan Türk, “Aksiyon dergisine verdiğim, Türkiye'deki siyasal süreç ve anayasa konusundaki mülakatım bağlamından kopartılarak, basın ettiğini ihlal eden bir şekilde çarpıtılarak, referanduma evet kampanyası için işlenmektedir. Bu tamamen gayri ahlaki, etik olmayan bir uygulamadır” diye konuştu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Türk, “BDP'nin kararı boykottur, DTK olarak bu kararı ilkeli bir karar olarak değerlendirdik. Bu yönlü yapılan boykot çalışmalarına aktif bir şekilde katılıyorum. Bu bilinmesine rağmen basın etiğini ayaklar altına böylesine bir uygulamayı kınıyorum. Benim adımı kullanarak, resmimi bildirilere basarak, ‘Evet’ lehine benden medet uman çevrelere bundan vazgeçmelerini, siyasetin seviyesini düşürmemelerini, bu gibi basit seviyesiz yöntemlere tevesül etmemelerini diliyorum” uyarısını yaptı.

(soL - Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.