Breadcrumb
Adana'da BDP'lilere 'KCK operasyonu'
Yayın Tarihi: 11.09.2011 , 18:12 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Eylül'de 18 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Bu operasyonda aralarında BDP İl Başkanı Zeki Karataş, İl Başkan Yardımcısı Esma Ece, Seyhan İlçe Başkanı Refik Bayar, Dicle Haber Ajansı muhabiri Hamdullah Keser ve emekli 3 imamın da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan kişiler, 'Korsan gösteriler düzenleyerek halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve teşvik etmek suretiyle güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, vatandaşlara ait araçlara ve işyerlerine taşlı, sopalı ve molotoflu saldırı, esnafa zorla kepenk kapattırma eylemlerini organize etmek' suçlamasıyla dün adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan BDP Seyhan İlçe Başkanı Refik Bayar ve 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen BDP Adana İl Başkanı Zeki Karataş, bazı parti yöneticileri ve 'sivil itaatsizlik' eylemleri kapsamında imamlok yapanların da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı.
Geç saatlere kadar süren yargılamada, gözaltına alınanlara destek vermek amacıyla adliyeye gelen, aralarında BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak'ın da yer aldığı grup gözaltıları protesto etti.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.