AA, IŞİD'çilerin Türkiye'de tedavi edildiğini itiraf mı etti?

AA, Akçakale Gümrük Kapısı'ndan geçirilen iki yaralı Suriyeli'nin Türkiye'de tedavi altına alındığını duyurdu. Haberde dikkat çeken, IŞİD kontrolünde olan Akçakale kapısından geçirilen Suriyelilerin kim olduğu sorusu. Detaylar ise bahsi geçen "İki yaralı Suriyeli'nin" IŞİD militanları olabileceğini düşündürüyor.

(soL - Haber Merkezi) Anadolu Ajansı'nın "Türkiye'de tedavi altına alınan iki Suriyeli" olduğuna ilişkin geçtiği bir haber soru işaretlerine neden oldu. "Deyru'z Zor kentinde çıkan çatışmada yaralanan 2 kişi Şanlıurfa'da tedavi altına alındı" denilen haberde, Akçakale Gümrük Kapısı kullanılarak yaralı Suriyelilerin Türkiye'de tedavi altına alındığı ifade edildi.

Haberde, yalnızca "Alınan bilgiye göre rejim güçleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmada yaralanan iki Suriyeli, yakınları tarafından Akçakale Gümrük kapısına ulaştırıldı. Yaralılar Akçakale Devlet Hastanesindeki ilk tedavilerinin ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi" ifadeleri yer aldı.

Ancak habere ilişkin dikkat çeken, bahsi geçen bölgede çatışan unsurun IŞİD olması ve Şanlıurfa'ya bağlı Akçakale'nin tam karşısında yer alan Tel Abyad'ın uzun süredir IŞİD'in kontrolünde olduğu gerçeği.

Gümrük kapısı IŞİD kontrolünde
Deyrezzor bölgesinde IŞİD'in havaalanını almak için büyük bir saldırı başlattığı biliniyor. Deyrezzor ve Akçakale arasında kalan bölgelere ve Tel Abyad'a hakim olan IŞİD'in Akçakale Gümrük Kapısı'nı kontrol etmesi, haberde bahsi geçen "Suriyelilerin" çatışmalarda yaralanan IŞİD militanları olup olmadığı sorusunu akıllara getiriyor.

Akçakale ilçesine dahi rengini çaldığı gözlemlenen IŞİD'in kontrolü dışında gümrük kapısından geçirilecek sivil iki "Suriyeli" olması imkansız görünürken, söz konusu yaralıların kimliklerinin açıklanıp açıklanmayacağı ise henüz bilinmiyor.