2 Türk Generali 6 subay ve 4 MİT'çi Suriye Ordusu'na esir düştü!

Suriye Parlamentosu mensubu ve Abhazya Suriye temsilcisi Dr. Şeref Marşan, 2 Türk generalinin Suriye'nin elinde esir olduğunu söyledi. Ayrıca 6 subay ve 4 MİT görevlisi de esir durumda.

Türkiye sınırından Suriye'ye giren yabancı militanların koordinesi ve sevkleri sırasında Suriye ordusu tarafından yakalanan Türk subaylarının ve MİT görevlilerinin varlığı teyit edildi.

Genç Bakış'ın haerine göre 6 subay rütbesinde Özel Harekat mensubu ve 4 MİT saha ajanı da Suriye ordusunun elinde. Ayrıca Suriye parlamento üyesi ve aynı zamanda Abhazya'nın Suriye temsilcisi'de olan Dr. Şeref Marşan, Suriye'nin elinde 2 Türk generalinin esir olarak tutulduğunu belirtti. Özellikle en üst düzey 2 esirin varlığının Suriyeli üst düzey bir bürokratın ağzından ilk kez doğrulandığı görülüyor. Dr. Şeref Marşan , Abhazya Haber ajansının web sayfası abhazyam.com'da verdiği röportajında bunu açıkça söylüyor.

Dr Marşan'ın bahsettiği generallerin henüz isimleri bilinmezken, Genç Bakış'ın, Suriye ordusunun elinde olan 6 subay ve 4 MİT görevlisinin isimlerine ulaştığı iddia edildi. Genç Bakış'ın haberinin devamında şu ifadelere yer veriliyor:

"Genelkurmay'a bağlı Özel Harekat ve Operasyonlar Birimi'ne bağlı askerler aynı zamanda sınır ötesi operasyonlarda küçük timler halinde gözetleme ve tarassut görevi yapıyorlar. Kuzey Irak'ta PKK hedeflerini izlemek için zaman zaman bu bölgeye gönderildiler. Suriye tarafından yakalanan bu tim mensupları aynı zamanda Irak ve Suriye sınırında PKK adına kaçakçılık yapan kişileri takip ve yakalama görevlerinde çalıştılar. Saha görevinde alanı iyi bilmeleri nedeniyle bu birimler Yayladağı ve Hatay bölgesinde sıfır noktada yabancı savaşçıların organizasyonu kampların güvenliği ve sınır geçişlerinde refakat görevi aldılar. ÖSO ile irtibatlı olarak çalıştılar.

Yakalanan bu subayların rütbe ve isimleri

Yasin K. (Yüzbaşı)

Sinan T. (Teğmen)

Fuat Y (Teğmen) -İdlip bölgesinde yakalandı üzerinde elektronik haberleşmede kullanılan askeri teçhizatlar çıktı. Yayladağı bölgesinden İdlib'e 40 adet Mitsubishi marka arkası açık kamyonet soktuğunu ve ÖSO mensuplarına teslim ettiğini söyledi. Bu araçlar Doçka tipi Uçaksavar silahları monte edilerek mobil olarak kullanılıyor.

Mustafa H. (Teğmen) İdlib'te yakalandı, kolundan yaralı olarak. Beraberindeki ÖSO mensupları onunla beraber başka bir yaralıyı daha bırakıp kaçtılar.

Hasan G. (Asteğmen)

Tarık T. (Rütbesi bilinmiyor) İdlip bölgesinde yakalandı. ÖSO mensuplarına patlayıcı yapımında eğitim verdiği düşünülüyor.

Ayrıca bölgede Genelkurmay'a bağlı birimlerin dışında sahayı iyi tanıyan MİT mensupları da çalışıyor. Suriye Muhaberat'ı bu saha ajanlarından 4'ünü yakaladı. Bunların isimleri ve perde görevleri şöyle

İbrahim M. (Perde görevi : VAKIF GÖREVLİSİ) İslami camia'nın içine MİT tarafından yerleştirilen ajanlarından bir tanesi. Astsubay iken MİT tarafından devşirilip İslamcı gruplar konusunda eğitilip sahada görevlendirilmiş. İsmi bilinen bir çok vakif ve dernekte yöneticilik ve bazı web sayfalarında yazıları bile çıkmış. İslamcı gruplar içinde Suriyede cihad etmek isteyen gençlerin FECR ve AHRARUŞ ŞAM isimli gruplara gitmelerini sağlamış. İbrahim aynı zamanda 1996'ya kadar devam eden ilk Çeçen savaşındada bölgeye giden gençlerin fişlenmesinde aktif olarak çalışmış. Üzerinde Şam , Halep ve Sınır bölgelerde bulunan güvenli evlere ait adresler çıkmış. Muhaberat bu evlerden bazılarının MİT tarafından kullanıldığını daha önceden tesbit etmiş ve dinlemeye almış. Böylelikle bu kişinin MİT ile olan alakası anlaşılmış.

Yusuf C. (Perde Görevi : Yardım Teşkilatı Görevlisi) Okyanus ötesinde bulunan cemaatin desteklediği bir yardım teşkilatına ait kimlik bulunmuş üzerinde. Saklandığı yerin bodrumunda genelde istihbarat örgütlerinin kullandığı uydu destekli GPS cihazı ile haberleşme cihazı bulunmuş. Muhaberatın kancasına daha Türk sınırından geçiş yaparken takılmış. ÖSO mensubu sandığı bağlantısı onu doğruca Muhaberatın belirlediği bir yere götürmüş. ÖSO komutanı sandığı istihbaratçıya çok sayıda telsizi verebileceğini bunun sınırda teslim edileceğini söylemiş. Gece konuştuğu kişilerden şüphelenerek aynı köyde başka bir eve sığınmış ama yakalanmış.

Murat Y. (Perde Görevi : Tütün Experi) İddiaya göre muhaberatın 6-7 senedir takibinde olan bir isim. Tütün toptancılığı yapan bu kişi aynı zamanda farklı ticari alanlarla da sık sık Suriye'ye giriş çıkış yapmış. Muhaberatın tesbit ettiği MİT'in kullandığı mekanlarda sık sık görülmüş. Aynı zamanda Güneydoğuda ünlü bir aşiretin liderinin yeğeni.

Harun M. (Perde Görevi : İş Adamı) Eski bir asker ve MİT'in devşirdiği saha elemanlarından. Mısır, Irak ve Suriye gibi bölgelere gidip gelmiş. Asker iken zırhlı birliklerde komutanlık yapmış.

Genç Bakış kaynağı, Suriye tarafında en az 6 ülkeden toplamda 40 kadar istihbarat görevlisi asker ve özel donanımlı eğitimli kişinin ÖSO'ya askeri ve eğitim desteği vermek üzere iken yakalandığını belirtiyor. Yakalananların yanında birde o kadar öldürülen istihbarat görevlisi ve askerde bulunuyor. Bu kişiler genelde ÖSO'ya lojistik ve ağır silahların kullanımı konusunda destek veriyor.

Türkiye tarafından yakalananların yanısıra bölgede çatışmalar sırasında öldürülen özel harekatçı ve istihbarat görevlilerinin varlığıda teyit edildi. Bunlardan bazıları savaşçılarla beraber ölü olarak ele geçirilirken bazıları savaşçılar tarafından bölgeden uzaklaştırıldı ve gömüldü.Yine Fırat Haber Ajansı geçtiği bir haberde Serekaniye bölgesinde çatışmalar sırasında öldürülen 3 Türk subayına ait cesetlerin PYD güçlerinin elinde olduğunu duyurdu.

Bu aynı zamanda Türkiye'nin bölgedeki savaşın resmen içinde etkin olarak bulunduğu anlamına da geliyor."