İstanbul Üniversitesi'nde 'astroloji' söyleşisi

İstanbul Üniversitesi'nin internet sayfasında, 7 Mayıs Pazartesi günü, İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda astrolog Meral Pala ile "Kariyer ve Astroloji" başlıklı bir söyleşi düzenleneceği duyuruldu. Öğretim üyelerinin girişimi sonucu iptal edilen söyleşi hala sitede yer alıyor.

AKP iktidarı ile birlikte bilime ve akla yönelik saldırılar her geçen gün yeni şekiller alıyor. Bu saldırılar bir süredir üniversitelerde yoğunlaşıyor. Son olarak İstanbul Üniversitesi bir skandala imza attı. Üniversitenin internet sayfasında, 7 Mayıs Pazartesi günü, İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda astrolog Meral Pala ile "Kariyer ve Astroloji" üzerine başlıklı bir söyleşi düzenleneceği duyuruldu. Bir astrolog ile yapılacak olan söyleşi, "Bilimsel Faaliyetler" kategorisi altında sınıflandırılmıştı.

Söyleşi, bazı duyarlı öğretim üyelerinin uzun uğraşlar gerektiren girişimiyle programdan kaldırıldı. Ancak duyurusu halen üniversitenin internet sitesinin ana sayfasında yer almaya devam ediyor. Ayrıntılarına da http://sks.istanbul.edu.tr/?p=7795 adresinden ulaşılabiliyor.

(soL - Haber Merkezi)