'AKP’nin Suriye Savaşı-Erdoğan’ın Yıkılan Hayalleri'

Tekin Yayınevi, özellikle son yıllarda alanlarında uzman akademisyen ve araştırmacılar eşliğinde Akademik Seri- Hukuk Poetikası, Dünyayı Anlamak-Ortadoğu Serisi, Kent, Mekân, Direniş kitaplığı ve İnanç Serisi adı altında önemli projelere imza atan bir yayınevi.

Yayınevi bu kapsamda, kısa bir süre önce “Cehalete ve Cihat Nikâhı ‘fetvaları’ adı altında tecavüzlere karşı savaşan onurlu Arap kadınlarına...” adadığı önemli bir derleme kitap yayımladı.

Kitap, “AKP’nin Suriye Savaşı-Erdoğan’ın Yıkılan Hayalleri” ismini taşıyor. Hamide Yiğit tarafından derlenmiş.

Şimdi sizleri kitapla baş başa bırakıyorum. Kendi kendini tanıtsın diye…

Basın bülteni yazısından:

“AKP’nin Suriye Savaşı-Erdoğan’ın Yıkılan Hayalleri”, Dünyayı Anlamak-Ortadoğu Serisi’nin ilk kitabı. Bu kitap çok uzun soluklu bir çalışmanın sonucu oluşturuldu. Kitap Fas, Cezayir, Yemen, Suriye, Mısır, Lübnan, Irak, gibi ülkelerden araştırmacı-gazetecilerin ve alanlarında önemli çalışmalar yapmış uzmanların değerlendirmelerini içeriyor. Ayrıca Seymour M. Hersh'ün iki önemli makalesinin tam metni de kitaba alınmıştır.

Suriye yanı başımızdadır. Hatta o derece iç içeyiz ki, Suriye’deki ateşi yakanlarla aynı topraklar üzerinde yaşıyoruz. İşte bu yüzden Suriye’yi anlamak, “yerelden ve bölge kaynaklarından,” daha da önemlisi, komplonun merkezi olan “istihbarat ifşaatlarından” okumaları zorunlu kılıyor.

Suriye’ye Müdahalenin Perde Arkasındaki Gerçekler Nelerdir? “Bahar” mevsiminden muaf tutulan Türkiye ve Katar, Arap ülkelerine baharı götürme gayreti içindeyken, neyin peşindeler? Özellikle Türkiye’nin bu savaştan beklentisi nedir? Peki, Türkiye neden Suriye’deki savaşa bu kadar aleni bir şekilde müdahale ederek kendi güvenliğini riske sokuyor? Birçok soruya cevap arayan kitap ve içindeki makaleler aynı zamanda Suriye’ye Cihat’a gidenlerin acı öykülerini de içeriyor.

Ayrıca bu kaostan Suriye halkına yansıyan ölüm, göç, sefalet ve kadınlara yönelik tarihin en büyük zulmü ve ahlaki çöküşü olan ‘cihat nikâhı’, yani fuhuştur.

El Kaide ve onlarca cihatçı örgütün kendilerine mesken edindikleri Suriye’de boğaz kesme ritüelleri, “cihat nikâhı” adı altında fetvalandırılan fuhuş, kimyasal silahlarla gerçekleştirilen toplu katliamlar “olağanmış” gibi sunulmaktadır. Bütün olanlara karşı bu süreçte Arap dünyasından kopan öfke ve isyanları yansıtan metinlere yer verilmiştir.

“Fuhşu helal kılan fetvacı şeyhlerin ayıbına bakın. “Devrimlerimiz” bizi, kadınların esaret altında olduğu kölelik devrine geri götürmektedir!”

Ve elbette ki, denklemin önemli bir parçası olan Suriyeli Kürtler meselesi…
Anlaşılır ve okuyucu açısında sürükleyici metinlerle, güne dair sorulara yanıt veren kitap alanında en iyi araştırma-inceleme çalışmalarından biri olmaya adaydır.

Editör notu:

Bu kitap, küresel paylaşım projesinin devreye sokulduğu Suriye’de, tam anlamıyla bir soykırım yaşanırken, hala bu savaşı küresel saldırganların kitlelere empoze ettikleri argümanlarla değerlendirme gafletinin devam ediyor olmasından dolayı, bir ihtiyaç haline gelmiştir
…Suriye yanı başımızdadır. Hatta o derece iç içeyiz ki, Suriye’deki ateşi yakanlarla aynı topraklar üzerinde yaşıyoruz. İşte bu yüzden Suriye’yi anlamak, “yerelden ve bölge kaynaklarından,” daha da önemlisi, komplonun merkezi olan “istihbarat ifşaatlarından” okumaları zorunlu kılıyor.

AKP’nin Suriye Savaşı-Erdoğan’ın Yıkılan Hayalleri / Tekin Yayınevi / 224 s.
Derleyen: Hamide Yiğit
Makale çevirileri: Hamide Yiğit - Somer Sultan

[email protected]