Aykut ve Alex’in Dramı

Biri Türkiye’nin en aklı başında, en iyi teknik adamlarından, öbürü Türkiye’nin en iyi futbolcusu. Aykut ve Alex. İkisi de futbola verdikleri büyük emek ve efendilikleriyle tanınıyorlar. Sezon boyunca büyük bir mücadele vermişler. Ülkenin en iyi takımı olduklarını dosta düşmana göstermişler ve şampiyon olmuşlar.

Ve birden sıfırlanma!

Taraftarı bir yana bırakın, o kadronun, futbolcuların yaşadığı dramı hayal edebiliyor musunuz?

Birileri son maçlarla bayağı bir oynamış. Şike (hadi var demeyelim şimdiden, teşebbüsü diyelim şimdilik) yapılmasa Fenerbahçe büyük olasılıkla yine şampiyonluğa ulaşırdı birçok tarafsız futbolsevere göre. Ama o birileri işi şansa bırakmamaya karar vermiş.

Fenerbahçe son yıllarda federasyonla ve hakemlerle çok sorun yaşıyordu. Son beş-altı sezondur birçok puanı hakemlerce hediye edildi diyebiliriz, ama tarafsız bir gözle çok daha fazlası çalındı. Başlarına garip olaylar geldi. “Anadolu dayanışması” son saniyelerde ellerinden kupaları söktü aldı. Yine tarafsız gözle ifade etmek gerek, Fener aleyhine bazı şike kokuları her yana yayıldı.

Anlaşılan bu kez kimi yöneticiler her türlü engeli aşmaya karar vermişler. Olan onca temiz emeğe oldu.

Ama Aykut, Alex ve arkadaşları sistemin en az bizim kadar farkında bulunmalılar. 1996 yılı Mayıs’ında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı hakemce “pek garip” şekilde yönetilmiş ve 1-2 galip gelen Fener, Trabzon’un elinden şampiyonluğu söküp almıştı. O maçın golleri Oğuz ve Aykut’ca atılmış ve sonra nedendir bilinmez, bu şampiyonluğun masadaki mimarı Ali Şen, sahadaki mimarlar Oğuz ve Aykut’u takımdan kovmuştu?

Aykut’un bakışlarından tüm o yılları okumak mümkün. Aykut’un ve Alex’in emeklerini düşünürken, alt yapıdan en yukarıya tüm kulüplerden tüm sporcuların emeğini de düşünmek gerek.

Futbol ve şike konusunda soLküLtür’de çıkan yazıma, “Ha bu solculara bir ders olsun!” a bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. O yazıda şike konusunu dile getirdikçe bizlere deli muamelesi yapan bazı sol taraftarlara yükleniyor ve geldiğimiz bu noktada onlara ve herkese bir çağrı yapıyorum. Bu fırsat iyi değerlendirilmeli. Tüm kulüplerin şike yaptığı bir ortamda solun, sporu- futbol taraftarlığını yeniden bir gözden geçirmesinde büyük fayda var. İlk işaretler olumlu. Konuyla ilgili haberimiz: “KemenCHE ve Tekyumruk’tan şikeye karşı tekyumruk

Bu arada taciz suçlamasıyla tutuklanan sosyalist lider Strauss ve Lady Gaga ile aşk dedikoduları çıkan Marksist düşünür Slavoj Zizek üstüne soLküLtür için bir “sol magazin” haber yapmaya girişmiştim ki, New York Post kaynaklı ve bizde NTV , Radikal gibi medya organlarının da yayınladığı haberin düzmece olduğunu gördüm.

Konuyu haberleştirdik: “Sol magazin: Lady Gaga ve Slavoj Zizek’le herkesi işletmişler

Biraz da biz devrim yapsak!” Bu da Dominic Strauss Kahn ve Zizek olayını birlikte ele alan bir başka haber-yorumumuz. Avrupa soluyla dalga geçmekte. O da soLküLtür’de.