YPG: Türkiye ve cihatçı gruplar Suriye'deki ateşkesi ihlal ediyor

YPG Genel Komutanlığı, Suriye'deki Ateşkes İzleme Koordinasyonu'na iki mektup göndererek, Türkiye'nin Kamışlı'ya, cihatçı grupların ise Halep'in Şeyh Maksud mahallesine yönelik saldırıları ve ateşkes ihlallerini bildirdi.

YPG, Türkiye'nin attığı ifade edilen havan mermileri ile "Suriye Ulusal Koalisyonu"un (SUK) 16 Şubat'tan itibaren Halep'in Şeyh Maksud mahallesini bombalamasına ilişkin 2 mektubu Suriye'deki Ateşkes İzleme Koordinasyonu'na gönderdi.

DİHA'da yer alan habere göre, Kamışlı'ya yönelik bilgilendirme mektubunda şunlar denildi:

"Suriye'de Ateşkesi İzleme Özel Koordinasyonuna, 31 Mart'ta saat 11.30'da Qamişlo'nun Cirnik mahallesine ağır silahlarla saldırılar yapıldığını belirtmek isteriz. Türk ordusunca Qamişlo'ya ateş açılmıştır. Açılan ateş sonucun bir yurttaşın evinde büyük maddi hasar oluşmuştur. Cuma günü (1 Nisan 2016) saat 08.30'da Qamişlo'nun Xerbî mahallesine 3 havan topu düşmüştür. Bu havan topları Türk ordusu tarafından atılan toplarıdır. Havan toplarından 2'si bir evin üzerine düşmüştür. Üçüncü havan topu ise El-Nebî Salih camisine düşmüştür. Camiye isabet eden havan topu sonucu maddi hasar oluşmuştur. Atılan havan topu sivil yurttaşlar arasında büyük bir korku ve paniğe yol açmıştır.31 Mart günü ise Qamişlo'nun çeşitli yerleri Türk ordusu tarafından ağır silahlarla taranmıştır."

İkinci mektupta ise şu ifadelere yer verildi: 

"Cuma günü (1 Nisan 2016) saat 16.00'da Halep'in Şêx Meqsud mahallesi füze ve havan toplarıyla silahlı çete grupları tarafından bombalan bildirmek isteriz. Bombardıman Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK)'a bağlı Sultan Murad Tugayı, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, El-Fetih Tugayı, Ceyş El-Mucahidîn, Festeqim Kema Emert Grupları ile Nûreddîn Zenkî Taburları Seken El-Şiqêf, Seken El-Şababî ve Cendûl kavşağı bölgelerinden bu saldırılar gerçekleştirmiştir. Saldırılar sonucu büyük zarar, yıkım ve maddi hasar oluşmuştur."