Yobaz Takip Hattı'nın raporu yayınlandı: İşte Türkiye'nin bir haftalık gericilik raporu

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nin oluşturduğu "Yobaz Takip Hattı" ikinci raporunu yayınladı.

Haber Merkezi

Bir hafta içerisinde yaşanan gerici faaliyetlerin, haberlerin ve ihbarların raporundan oluşan Yobaz Takip Hattı Haftalık Değerlendirme Raporu (25 Mart-1 Nisan 2016) yayınlandı.

Rapor şöyle:

KARAMAN'DA ÇOCUKLARA DÖNÜK CİNSEL İSTİSMAR VE ENSAR VAKFI SKANDALI:
•Karaman'da 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı skandalın merkezi olan Ensar Vakfı, internet sitesinden şube adreslerini ve şubelere ait harita bilgilerini sildi. 
•Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, A Haber televizyonuna çıkarak, Ensar Vakfı'nın sorumluluğunu azaltmak için, hiçbir kanıt sunmaksızın, "Bu olay çoğu vakıf ve STK'ların başına gelmiştir. Mesela Aziz Nesin Vakfı, mesela ÇYDD de kızlar, asker gençlerle birleştirildi, aralarında tecavüz olayları yaşandığı söylendi." iddialarında bulundu. 
•Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, savcılığa kentte Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER) ve Ensar Vakfı Evleri olup olmadığına ilişkin olarak “Kentimiz sınırları içinde KAİMDER ve Ensar Vakfı’na ait evler bulunmamaktadır” yazısı gönderdiği, buna karşın, yerel gazetelerin arşivlerinde “KAİMDER evleri” ifadesinin birçok kez kullanıldığı, etkinliklere İl Milli Eğitim Müdürü’nün de katıldığına ilişkin haberlerin olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, KAİMDER‘in yerel gazetelere 11 Haziran 2014 tarihinde verdiği ilan davetiyesinde de “KAİMDER öğrenci evinde kalan öğrenciler” ifadesi kullanıldığı ortaya çıktı.
•Karaman'daki cinsel istismar skandalında, “evlerin varlığını soruşturma ile öğrendim” diyen Karaman Valisi Murat Koca'nın, tecavüzcü Muammer Büyüktürk ile makamında çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.
•Ensar Vakfı’nın, kenti ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "Ümmetin medar-ı iftiharı hoş geldiniz" pankartıyla karşıladığı ortaya çıktı.
•2 çocuğa cinsel istismardan tutuklu bulunan Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş’in de Ensar Vakfı bağlantısı ortaya çıktı. 
•FBI‘ın verdiği istihbaratla evine operasyon yapılan ve bilgisayarında yapılan incelemede çok sayıda çocuk pornosu videosuna ulaşılan Trakya Üniversitesi İlahiyat Profesörü ve Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu’nun “Çağımızın Ahlak Bunalımı ve Çözüm Arayışları” isimli kitabını Ensar Vakfı üzerinden çıkardığı ortaya çıktı. Sarıoğlu’nun üniversitenin sitesinde yer alan biyografisinde, Ensar Vakfı kitapları yer alıyor. 
.........
•Öğrencisi olmadığı için 2000 yılında kapanan, Üsküdar’daki Nersesyan Yermonyan Okulu binasının, AKP’li Üsküdar Belediyesi tarafından, vakfa kiralandığı ortaya çıktı.
•Öte yandan çocuklara cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan öğretmenin, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından meslekten ihraç edildiğini açıklandı.

Ensar Vakfı'na Sahip Çıkanlar: 
•Başbakan Ahmet Davutoğlu, öğretmenin itirafı ve öğrencilerin ifadelerine rağmen Karaman'daki çocuk istismarına adı karışan Ensar Vakfı'nı savundu. Davutoğlu, “Biz Ensar Vakfı'nın insanlığa ve ülkemize hizmet ettiğine şahitlik ediyoruz. Bu vakıfla ilgili olmayan bu sapığın yaptığı alçakla muamele karşısında eminim en çok da Ensar Vakfı'nın mensupları, kurucuları tepki göstermiştir." ifadelerini kullandı.
•Bir başka gerici vakıf olan Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul, Ensar Vakfı'nı şu sözlerle savundu: "Peygamberimizin cemaatinde bile, sahabesinde bile zina eden, içki içen, hırsızlık eden vardı. İnsandır bu, zayıftır, herkes bir değil."
•Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da Ensar Vakfı’na sahip çıkarak, “topyekûn bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değil” dedi.
•Gazeteci Fatih Tezcan, Karaman'daki tecavüz skandalını Fethullah Gülen’in yaptırdığını, söz konusu öğretmene tecavüz emri verildiğini söyledi.
•"Erdoğan'ın fetvacısı" olarak anılan İslam hukuku profesörü ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman da Ensar Vakfı’na sahip çıktı.
•Ensar Vakfı konusunda sessizliğini koruyan Ak Saray'ın, bahçesindeki Millet Camisi'nin imamı Hafız Mehmet Bilir'in, vakfın Marmaris Şubesi'nde "Kuran ziyafeti" adıyla düzenlenen etkinliğe katılacağı duyuruldu.
•Deniz Feneri Derneği, Ensar Vakfı, Hilaliye Eğitim Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, MÜSİAD, Suffa Vakfı, ÖNDER, İsmail ağa Camii İlme Hizmet Vakfı gibi 150 vakıf ve derneğin oluşturduğu Türkiye Gönüllüleri Teşekküller Vakfı, “Hepimiz Ensar’ız” açıklamasında bulundu. 
•Yeni Akit gazetesinden Şevki Yılmaz, “Hepimiz Ensar’ız” başlıklı bir yazı yazarak, “Ensar, İlim Yayma, M.T.T.B, İHH, Aziz Mahmud Hüdai, SAFA, MİKAV, Deniz Feneri, TÜGVA, Muradiye, Anadolu Gençlik, Memur Sen, Hak İş, MÜSİAD, Türgev” gibi vakıf ve derneklere destek olma çağrısı yaptı.

MEDYADA GERİCİLİK:
•TRT Belgesel kanalı, “Savaşmak zorunda kalsan ne yapardın?" sorusu üzerine "kontrol noktasında kendimi patlatırdım" diyen Suriyeli bir çocuğunun görüntülerini yayınlayarak, “canlı bomba” olmayı teşvik etti. TRT Belgesel tarafından, "belgesellerde kurgu yapılmaz" diyerek savunma yapılsa da, Bağımsız Sinema Merkezi (BSM) tarafından görüntüleri incelendiğinde, konuşma metninin Suriyeli çocuğa ezberletilmiş olduğunun açık olduğunu belirtti. 
•Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, köşesinde “bizim ‘cinsel sapkınlık’ tanımlamamız, diğerlerinin tanımlamasından da çok daha geniştir, çok daha katıdır” diyerek, harem selamlık uygulamaları savundu. 
•Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, köşesinde “Kısasta hayat vardır” başlıklı bir yazı yazarak idamı dinsel referanslar ile savundu. 
•Yeni Akit gazetesi Turgut Uyar’a yakıştırılan “Palyaço” şiirinin, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği şiir yarışmasında okuma listesine alınmasını “şiir yarışmasında skandal” başlığıyla haberleştirdi. Haberde şiirin ahlaksız sözler içerdiği ifade edilerek, "Turgut Uyar’ın rakı ve sevişme ifadeleri içeren şiiri" denildi.
•Yazar Cemile Bayraktar tarafından, Aktüel dergisinde "1920den bu yana başörtülüler taciz ediliyor" başlıklı bir yazı yayınlandı ve Türkiye – İsveç antrenman maçı seremonisinde Suriyeli kız çocuklarının taktığı türbanın dinsel tercih olarak kabul edilmesi gerektiğini iddia etti. 
•Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eski baş danışmanı, gazeteci yazar Ethen Mahçupyan, verdiği röportajda, ‘’laik kesim pek anlamıyor, din de özgürlük alanları açan bir şey’’ diye konuştu.

EĞİTİM ALANINDA GERİCİLİK:
•Kayseri'de bulunan bir kreşte, başları türban ile örtülen çocuklar Kabe maketi etrafında döndürüldü.
•Türkiye’de pek çok lise, din görevlisi yetiştirilmek üzere açılan ve ders programının tamamı dini içerikli olan imam hatip lisesi haline getirildi ve bu konuda adım atılmaya devam ediliyor. Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin İmam Hatip Lisesi olarak öğretime devam etmesi kararı verildi. 
Yurttaşlar karara tepki gösterdiler ve liselerinin imam hatip okuluna dönüştürülmemesi için imza kampanyası başlatacaklar.
•“Çalışan kadınlar erkekleri fuhuşa sürüklüyor” diyen yazar Nurettin Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) desteği ile okullarda etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Yıldız, sabah namazı ile ilgili sosyal medya mesajında da, “iyi çocuk, en güzel çocuk, sabah namazına kalkan çocuktur” diyerek, çocukları yine dinsel inanç konusu yaptı.
•Yozgat’ta bulunan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencilere, “Sizleri yarınların kutlu nesillerini yetiştirecek anneler olarak görüyorum. Hem bulunacağınız kurumlarda hem de evinizde her yönüyle. Çünkü unutmayın, Cennet, annelerin ayakları altındadır.’’ dedi.
•Almanya-Türkiye hattında çok önemli yolsuzluk soruşturmalarına ve davalara konu olan Deniz Feneri Derneği'nin “İyilik okulları projesi” kapsamında her ay okul ziyareti yaptığı ile ortaya çıktı. Dernek amaçları arasında “ilköğretim çocuklarını Deniz Feneri ile tanıştırmak” da yer aldı. 
•Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde Said-i Nursi İmam Hatip Ortaokulu açıldı.
•İstanbul’un Maltepe ilçesindeki Orhangazi Çok Programlı Lisesi’nde, okul idaresi bazı Alevi öğrencileri Terörle Mücadele Müdürlüğü’ne şikayet etti. 
•Yıldız Teknik Üniversitesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde de "Helal Gıda" etkinliği yapılacağı ortaya çıktı. Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nce düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Yediklerimiz helal mi" başlıklı bir etkinlik düzenlenecek. 
•İmam Hatip Derneği Mezunları Derneği Başkanı Önder, derneğin Ankara Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte, İmam Hatipli bakan ve milletvekilleri ile buluştu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, imam hatiplerdeki engellerin kalkması ve yaşanan yoğun talep ile imam hatiplerin üçüncü bir evreye girdiğini belirtti. Kurtulmuş "asıl iş şimdi başlıyor" diyerek, siyaseti sivil toplum kuruluşlarının harekete geçirmesi gerektiğini dile getirdi.
•Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu ve yöneticisi olduğu daha önce adı pek çok skandalla birlikte anılan TÜRGEV, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi ile yurtlarında kalan öğrencilerine eğitim vermesi için protokol imzaladı.
•Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı (TÜBİTAK) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun “Bilim Fuarı” etkinlikleri, 4-5-6 Nisan tarihlerinde, Ankara-Gölbaşı Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlik davetiyesinde, fuarın açılışının Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile yapılacağı duyuruldu. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NIN GERİCİLİK ADIMLARI: 
• Diyanet İşleri Başkanlığı'nın süreli yayınlarından Çocuk Dergisi'nin nisan sayısında, "şehitlik" kavramı özendirildi. Dergide, çizimi yapılan karakterlere "şehit olan cennette o kadar mutlu olur ki on defa şehit olmak ister", "keşke ben de şehit olabilsem" gibi diyaloglar yer aldı.
• Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cuma hutbesi için Silvan’daydı. Hutbesinin bir kısmını da Kürtçe yapan Görmez, hutbede ‘’kurtuluş İslam’da’’ dedi. 
• Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Amerikan İslam İlişkileri Konseyi'ne yaptığı ziyarette de, bir cümlesine “Bizim Hanefi mezhebinde...” diyerek başladı.
• Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) aracılığı ile Benin Cumhuriyeti'ne 2 bin Kur'an gönderildi.
•Bodrum Kalesi içerisinde bulunan ve 1961 yılında müzeye dönüştürülen caminin ibadete açılması gündemde. Müzeler Genel Müdürü, mevcut haliyle müze olarak kullanılan cami içinde bir batık gemi kalıntısının sergilendiğini, batığın başka bir yere alınması için çalışmalar yaptıklarını, çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte caminin ibadete açılmasının önünde bir engel kalmayacağını söyledi.
•Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde, 2012'nin Ramazan ayında evinin önünde davul çalan davulcuyu uyardığı için evi yağmalanan ve linç tehlikesi altında kalan alevi aileyle ilgili davada karar verildi. Mahkeme, ev yağmalayan ve linç girişiminde bulunanlara para cezası, evi yağmalanan alevi aileye ise hapis cezası verdi.
•İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Dini İlimler Atölyesi düzenlendi. Müdürlüğün sitesinden duyurulan atölye ile “Kur'an-ı Kerim'in eğitici özellikleri konusuyla gençlerin zihinlerinde hayata dair alıştırmalar” yapıldığı ifade edildi.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINDA GERİCİLİK:
•Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Van’da çocuklara yönelik cinsel istismar ve kadına yönelik şiddet konusunda yaptığı konuşmasında yanlışlıkla “İhmal, istismar ve tacize uğrayan çocukların cezalandırılması konusu da gündeme alacağımız konulardan bir tanesi” dedi. 
•Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan “Sevgi Bir Kuş” isimli çocuk dergisinde, çocuklardan gelen soruları yanıtlayan fesli bir karakter olduğu, Osmanlı'da Yardımlaşma adında Sabri Mehmet Efendi bin Abdulmuin Vakfı'nın tanıtımın yapıldığı ve “Öğrenciye hocaları tarafından İslam Hukuku (fıkıh), Tecvit ve Hüsn-i Hat (güzel yazı) öğretilecek, öğrenciler ve öğretmenleri vakıf kurucusunun oğlunun ruhuna hibe edilmek üzere ve İslam ordularının zaferleri ve devlet yöneticisi (padişah) için günlük üçer İhlas suresi okuyup dua edeceklerdir.” ifadelerine yer verildiği ortaya çıktı.

DEVLET KURUMLARINDA VE YEREL YÖNETİMLERDE GERİCİLİK:
•Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, '’Clarence’’ adlı çizgi filmde geçen öpüşme diyalogları nedeniyle çizgi filmi yayınlayan televizyon kanalına para cezası kesti. RTÜK’ün hazırladığı raporda söz konusu diyalogların “cinsellik için merak, ilgi ve cazibe oluşturabilecek nitelikte olduğu” ifade edildi.
•Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından “Ailecek Camideyiz Projesi” başlatıldı. Proje kapsamında, çocuklara seccade hediye edildi.
•İstanbul Eseneler Belediyesi tarafından organize edilen “Büyük Mihmandar Buluşması” projesi kapsamında, Süleymaniye Camii'nde sabah namazı kılındı. Namaza Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra bazı milletvekilleri katıldı, namaz sonrasında Numan Kurtulmuş bir konuşma yaptı. 
•Düzce'de, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'ı sokak ortasında döven ve darp anına ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncüoğlu ve arkadaşları adliyeye sevk edildi. Dernek üyelerinin daha önce Suriye'de cihatçılarla birlikte fotoğrafları ortaya çıkmıştı.
•Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde, Alevi yurttaşların yerleşim alanlarında mülteci kampı kurulmak isteniyor. Mahalle sakinlerinin, yaşam alanlarına müdahale edildiği gerekçesi ile tepki gösterdiği kamp alanının taşınması düşünülen Sivricehüyük Mahallesi'ne giriş ve çıkışlar kapatıldı. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, bölge sakinlerinin can güvenlikleriyle ilgili endişeli olduklarını belirterek, ’Yarın buradaki köylerin dibine bir yer kuracaklar ve kimi getirdiklerini biz bilemeyeceğiz. Biz bu hükümetin sınır kontrolüne güvenmiyoruz, kimlik tespitine güvenmiyoruz. Işid'ci mi getirecek, canlı bomba mı getirecek, bilemiyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

SPOR ALANINDA GERİCİLİK:
•Tokat’ın Erbaa ilçesinin Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Erbaaspor, ligin bitimine 4 hafta kala Kur'an derslerine başladı. Dersler futbolculara, kulübün sosyal tesislerinde veriliyor.

HUKUK ALANINDA GERİCİLİK:
•İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (İBDA-C) örgütüne liderlik yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve 2014 yılında tahliye edilen, "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan Salih İzzet Erdiş davasında gerekçeli karar açıklandı. Aynı davada yargılanan ve Erdiş ile birlikte hüküm giyip 7 yıl hapis yatan Kökler Derneği kurucusu ve Furkan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Saadeddin Ustaosmanoğlu’nun da beraatine karar verildi.
•IŞİD davasında, örgüt lideri olduğu ileri sürülen Halis Bayuncuk'un da aralarında bulunduğu tüm sanıklar tahliye edildi. Bayuncuk’un, Atatürk için küfür de içeren bir konuşma yaptığı ortaya çıktı.
•Antalya’da, 58 yaşındaki akrabası tarafından "zincirleme cinsel istismara uğradığı" öne sürülen 14 yaşındaki çocuğun yaşı, mahkeme kararıyla 2 yaş büyütüldü. Çocuğun ailesi karara tepki gösterirken, değişiklikle birlikte sanığa verilebilecek en yüksek ceza miktarı 21 yıldan 15 yıla indirilmiş oldu.
•Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis Araştırma Komisyonu toplantısında 15 yaş altı evliliklere ilişkin yaptığı konuşmada, “Burada bir ceza müessesesi uygulanacaksa onu da konuşalım, ama bu konuda gerçekten düğün dernek yaparak evlendirilmiş olanlarla ilgili farklı bir usulü geliştirmemiz gerektiğine ben yürekten inanıyorum. Cinsel saldırı suçunu gerçekleştirenle ilgili herhangi bir düzenleme yapılmasını asla tasvip etmeyiz.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ALANINDA GERİCİLİK:
•Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne “ihtiyaç” olarak, 500 adet tespih ve seccade alınacağı ortaya çıktı.

GÜNDELİK HAYATTA GERİCİLİK:
•Çetinkaya Mağazaları tarafından yapılan işe alım görüşmelerinde, iş başvurusu yapanlara “Alevi misin?” sorusunun sorulduğu iddia edildi. Mağaza tarafından iddialar reddedildi.
•Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği üyesi Mehmet Yılmaz, yaptığı konuşmada "yerin çektiğini kimsenin göstermeyeceğini", "yer çekimi" yerine "gök itmesi" olabileceğini söyledi. 

ÇOCUK İSTİSMARI – CİNSEL İSTİSMAR:
•İnternetten çocuk satışı tüm hızıyla sürerken AKP seyirci kalmaya devam ediyor. Bu tür işlemlerin yapıldığı sitede yer alan ilanlardan biri siteye, “benim 5 aylık bir kızım var maddi destek karşılığı almak isteyen varsa bana ulaşabilir" şeklinde yer aldı.
•Kocaeli'de bir çocuk rehabilitasyon merkezinden yardım çığlıkları duyan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi iki genç, yaşananları kamera ile kayıt altına alarak sosyal medya üzerinden paylaştı. Görüntülerinden ardından, Kocaeli Valiliği konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşan Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Öğrenciler, polislerden şikayetçi oldu. Konuya ilişkin bilgi veren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, çocukların odalarda yapılan arama sırasında yemekhaneye kilitlendiğini dile getirdi. Bu arada olay, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan tarafından soru önergesi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. Yaşananlarla ilgili yerel gazetelere de yayın yasağı getirildi.
•Çorum'un Büyükdüvenci beldesinde, 13 yaşındaki çocuğa tecavüz ederek hamile bıraktığı tespit edilen babası, ağabeyi ve amcası tutuklandı.
•Gaziantep Nurdağı'nın Şatırhöyük Mahallesi'nde bulunan Şatırhöyük Ortaokulu'nda, 3 ortaokul öğrencisine cinsel istismarda bulunmakla suçlanan müdür yardımcısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
•Sivas Erkek Yetiştirme Yurdu’nda, geçtiğimiz Aralık ve Ocak aylarında toplu tecavüz skandalı yaşandığı iddia ediliyor. 12-18 yaş grubundaki 35 öğrencinin birlikte kaldığı yurtta, yaşı küçük çocuklara, büyüklerin tecavüz ettiği, yurttaki görevlilerin ise tutanak bile düzenlemedikleri söyleniyor. Yurt müdürü apar topar görevinden ayrıldı.
•Ağrı’da Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde okuyan 17 yaşındaki bir kız öğrenci, kaldığı öğrenci pansiyonunda kendini başörtüsüyle asarak intihar etti. Soruşturmada intihara cinsel istismarın yol açtığı ortaya çıktı.
•Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, 35 yaşındaki bir öğretmenin, sosyal medya hesabından, 14 yaşlarında 5 kız öğrencisine, uygunsuz fotoğraflarıyla cinsel içerikli mesajlar gönderdiği tespit edildi. Tutuksuz yargılanacak olan gerici Eğitim Bir-Sen sendikasına üye öğretmen, açığa alındı.
•Kocaeli’nin Başiskele ilçesindeki Karşıyaka’da bulunan Barbaros İlkokulu’nda, sınıf öğretmeninin erkek öğrencilere şiddet uygulamaya başladığı, kız öğrencileri ise taciz ettiği iddia edildi. Gerici Eğitim Bir-Sen sendikasına üye öğretmen hakkında, soruşturma başlatıldı.
•Denizli’nin Buldan ilçesindeki Musa Çelebioğlu çocuk yuvasında çalışan görevli, bir çocuğa tacizde bulunduğu gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
•Karaman İrfan Atasever Lisesi Müdür Yardımcısı’nın, 11. sınıf öğrencisi bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Konuşmasının ses kaydına alındığından haberi olmayan öğretmen, ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmedi, ses kaydı dinletilince ise kaydın kendisine ait olduğunu doğrulamak zorunda kaldı.
•Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'ndeki İğnebey köyünün evli ve 2 çocuk babası 32 yaşındaki imamı, 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı.
•Manisa Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren bir fabrikada, 25 yıldır çalışan bir kadın işçi, genel müdürünün tacizine uğradığı iddiasıyla savcılığa başvurunca, bildirimsiz ve tazminatsız olarak işte çıkarıldı. 
•Aydın'ın İncirliova ilçesinde, arkadaşlarına tecavüz eden 2 kişi, tecavüz görüntüsü telefondan çıkmasına rağmen sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
•Bingöl'de 16 yaşındaki bir erkek çocuğunun 3 yıl boyunca 7 kişi tarafından cinsel istismara maruz kaldığı, cinsel istismara uğrayan çocuğun rahatsızlanıp hastaneye kaldırılması ile ortaya çıktı. Yapılan muayenede, çocuğun 3 yıl boyunca cinsel istismara uğradığı ve işkenceye maruz kaldığı tespit edildi. 
•Niğde’nin Çiftlik ilçesine bağlı Azatlı Beldesi'nde Türkçe öğretmeni, 12 öğrenciyi cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

GERİCİLİĞE KARŞI AYDINLANMA HAREKETİNE YÖNELİK SALDIRILAR:
•Yola çıktığı günden itibaren büyük destek görmeye başlayan “Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi”nin mücadelesine ilişkin, yazar Ahmet Hakan, iktidara karşı "gericilik", "karanlık", "kara çarşaf", "türban" diyerek muhalefet edilmesinin yanlış olduğunu söyledi. 
Tecavüz skandalıyla gündeme gelen gerici vakıf Ensar Vakfı’nı korumasıyla gündeme gelen Ahmet Hakan, kısa süre önce de “Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi” çağrıcılarından Enver Aysever'i hedef alarak "yobaz" demişti.
•“Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi” çağrıcılarından, gazeteci - yazar Enver Aysever, İsveç-Türkiye karşılaşması öncesindeki açılış törenine kız çocuklarının türbanla çıkartılmasına tepki gösterdiği için, gericilerin hakaret ve tehditlerine maruz kaldı. Aysever'in hesabı, kendilerine "Ayyıldız" diyen ırkçı bir hacker grubu tarafından hacklendi. 
•Hareketin Kadıköy toplantısının ardından da, Yeni Akit, Sabah gibi gazeteler tarafından, Aydınlanma Hareketi çağrıcılarına ve destekçilerine hakaretler yağdırarak “içlerindeki kini kustular, yine dini hedef aldı” başlığı ile saldırılar başlatıldı.
•Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, “Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi”nde “Ben de varım” diyen Sevinç Erbulak hakkında, “Anne zani, baba zampara.. Bir de utanmadan!..” başlıklı, gazeteci Ayşenur Aslan için de, “Örtü yasakçısı Arslan: 'Ben mahallenin o..pusu muyum?” başlıklı bir yazı yazdı.
•Bir köşe yazısında büyükelçilere "dallamalar" diye hitap eden Yeni Şafak gazetesi yazarı Hikmet Genç, sosyal medyada “Enver Aysever, Ayşegül Arslan, koşun... Arda golden sonra secdeye gitti!...” diye bir yazı paylaştı. 
•AKP’ye yakınlığıyla bilinen gerici gazete Yeni Akit gazetesi, haber başlığında "Komünistler ve Kemalistler İslam'a savaş açtı" diyerek, “İslami kimlik ve ögelere karşı savaş açtığını duyuran örgüt hazırladıkları afişlerde de başörtüsü ve sarıklı imam figürlerine de hakaret etti” ifadelerini kullandı.
•İMKANDER Başkanı Murat Özer, “Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi” için sosyal medyada yayınladığı mesajda, “Alevi-Sol-Komünist ve Kemalist bir avuç azınlık güruhu İslam'a savaş açtıklarını duyurmuşlar. Küçüldükçe azgınlaşıyorlar. Zavallılaşıyorlar. Ahirette azabı tadacaksınız. Bu dünyanız da cehennem olsun." ifadelerini kullandı. İMKANDER, daha önce, Suriye'deki cihatçı çetelere “yardım malzemesi” ulaştırmasıyla, Suriye'deki cihatçılar için Gaziantep'te açılan cihat hastanesiyle ve Suriye'de öldürülen El Nusra militanları için taziye mesajı yayınlamasıyla gündeme gelmişti.