'Yerli otomobil' İtalya'dan getirildi...

27 Aralık’ta Gebze’de ön gösterimi yapılacak olan İtalyan firması Pininfarina tasarımlı 'yerli otomobil', İtalya’dan Türkiye’ye Ege Ekspres tarafından taşındı.

Yetli otomobilin tanıtımına kısa süre kala yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

27 Aralık’ta Gebze’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ön gösterimi yapılacak olan İtalyan Pininfarina tasarımlı "yerli otomobilleri", İtalya’dan Türkiye’ye Ege Ekspres'in taşıdığı öğrenildi.

Dünya gazetesinden Aysel Yücel'in haberine göre, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), "yerli otomobil" projesinde lojistik partneri olarak Ege Ekspress’i seçti. İtalyan şirketi Pininfarina tasarımlı araçlar, yaklaşık 2 hafta önce Çeşme Gümrük Kapsı’ndan büyük bir gizlilik ile Gebze’ye getirildi. Ege Ekspres, TOGG ile yapılan lojistik iş birliğini şirketin Linkedin hesabından duyurarak, “Bu önemli projenin lojistik sürecini yürütmenin haklı gururunu yaşıyor ve dünya lansmanını merakla bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

"Yerli otomobilin" üretimi 2022 yılında başlayacak. İlk araç C SUV olacak, 2030 yılına kadar toplam 5 model ve 3 facelift (makyaj) gerçekleşecek.