Yalçın Akdoğan: Seçime gidilmesinin sorumlusu Bahçeli

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "HDP kabineye giriyorsa, Türkiye erken seçime gidiyorsa bunun vebali Bahçeli'dedir. MHP'nin öne sürdüğü 4 şart müzakere edilmiş değil" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Akdoğan, "Anayasal zorunluluk nedeniyle bir hükümet kurulacak. Bu duruma uygun hareket etmeleri gerekiyor. Ama maalesef bu anayasal zorunluluğa uygun düşmeyen açıklamaları var. Bu AK Parti hükümeti olmayacak" diye konuştu.

"Partiler maalesef burada bu tavrı sergilemedi. Biz bu süreçte yasallığa önem gösterdik. Siyasi ahlakı gözetecek şekilde bir uygulamanın peşindeyiz. MHP'nin ortaya koyduğu bir deklerasyon var" diyen Akdoğan "Biz üye vermeyeceğimizi açıkladık neden bizim vekillerimize teklif ediliyor deniliyor. Bu teklifi götürmeden anayasal olarak bağımsızlara teklif götüremiyorsunuz. Bahçeli bugün Türkiye'nin seçime gitmesinin tek sorumlusu Erdoğan'dır diyor. Seçime gidilmesinin tek sorumlusu aslında Bahçeli'dir" ifadelerini kullandı.

'BAHÇELİ CANAVARA DÖNÜŞÜYOR'
"Bahçeli'yi hepimiz  tanıyoruz. Kişilik olarak çok beyefendi birisi ama yazılı metin okuduğunda bir canavara dönüşüyor" diyen Akdoğan, "Tek adamlıktan bahsediyor kendisi tek adam olmuş. Tek adam mantığıyla MHP'yi uçurumun kenarına getirdi. HDP kabineye giriyorsa, Türkiye erken seçime gidiyorsa bunun vebali Bahçeli'dir. MHP'nin öne sürdüğü 4 şart müzakere edilmiş değil. MHP ile AK Parti'nin hükümet kurmasına Cumhurbaşkanı'nın karşı olduğunu Bahçeli nereden biliyor" dedi.