VİDEO | Melih Gökçek aylık 15 milyon TL'yi ne yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 'Daha önce aylık 30 bin lira olan hafriyat gelirleri inşaat sezonunun yavaşladığı bir dönemde bile aylık 15 milyon liraya ulaştı' dedi. Tuna'nın bu sözleri Gökçek'in bu parayı ne yaptığı sorusunu gündeme getirdi.

Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Melih Gökçek'in belediye başkanlığı yaptığı döneme ilişkin çarpıcı bir bilgi paylaştı.

Tuna, belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin Türk Lirası iken, belediyeye devrolduktan sonra ortalama 15 milyon TL'ye çıktığını söyledi.

Tuna üstelik, "inşaat sezonunun yavaşladığı bir dönemde" bu rakama ulaştıklarını söyledi.

Tuna'nın bu açıklamalarının ardından gözler bir kez daha Melih Gökçek'e çevrildi.

Gökçek'in bu parayı ne yaptığı merak konusu.


GÖKÇEK'TEN İLK AÇIKLAMA: KAN BEYNİME SIÇRADI

Tuna'nın yaptığı açıklamayla kendisini hırsız durumuna düşürdüğünü belirten Gökçek, "Yorumları görünce kan beynime sıçradı. Seçim sırası cevap verip vermemekte çok tereddüt ettim" derken, şu ifadeleri kullandı:

CEVAP VERMEZSEM, BU SUÇLAMAYI KABUL ETMİŞ OLACAĞIM... VERDİĞİM CEVABIN BİR NEFSİ MÜDAFAA OLDUĞUNU PARTİ YÖNETİMİMİN ANLAYIŞLA KARŞILAYAÇAĞI ÜMİDİYLE, KONUYU DETAYLI OLARAK ANLATMAK İSTERİM...

ÖNCE ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM, HAFRİYAT İŞİ BELEDİYE TARAFINDAN ANFA'YA İHALE EDİLMİŞ, ANFA'DA İŞİ YILLIK 1.320.000 TL'DEN OSMANLISPOR'A İHALE ETMİŞTİR...OSMANLISPOR'DA İŞLETME İŞİNİ BİR ALT FİRMAYA YAPTIRMIŞTIR.

OSMANLISPOR'A YILLIK NE KADAR GELİRLERİ OLDUĞUNU SORDUM... YILLIK 5.000.000 (1.320.000 ANFA kirası bunun içinden veriliyor) CİVARINDA OLDUĞUNU SÖYLEDİLER...BU PARA OSMANLISPOR'DA WEBO'YA VERİLEN BİR YILLIK OYNAMA BEDELİ...

SPOR İÇİN SN CUMHURBAŞKANIMIZIN VE HÜKÜMETİMİZİN TAKIMLARA VERDİĞİ DESTEK ORTADA İKEN OSMANLISPOR'A İHALE KARŞILIĞI BİR YERDEN 5 MİLYON GELMESİ ÇOK NORMAL BİR OLAYDIR. OSMANLISPOR'A BUNUN HARİCİNDE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN TEK KURUŞ BAĞIŞ YAPILMAMIŞTIR.