ÜKD: Üniversiteler AKP terörüne boyun eğmeyecek!

Amasya Üniversitesi'nde öğretim görevlisinin "ihbar" sonucu gözaltına alınmasına ÜKD'den tepki geldi. ÜKD, "Ülkemiz artık akademisyenlerin derslerinde anlattıkları konular üzerinden 155'e 'ihbar' edilebildiği bir coğrafyadır" diyerek mücadele çağrısında bulundu.

GÜNCELLEME

Çise Atalay, bugün çıkarıldığı Nöbetçi Mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 


Üniversite Konseyleri Derneği, Amasya Üniversitesi'nde hak ihllallerini anlatan öğretim görevlisinin "ihbar" sonucu ders çıkışı gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Üniversitelerin ilerici birikimiyle hedef alındığını söyleyen ÜKD, tüm süreçlerin takipçisi olacağını ilan etti.

"Üniversiteler AKP terörüne boyun eğmeyecek!" başlıklı açıklama şu şekilde: 

"Üniversitelerde AKP terörü artarak devam ediyor. Geçtiğimiz iki hafta boyunca Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nden faşist çetelerin saldırı haberleri geldi. Bu saldırılar, bazı üniversite emekçilerinin sosyal medya üzerinden ve fotoğraflarının dağıtılması yoluyla hedef gösterilmesine, doğrudan ölümle tehdit edilmelerine kadar vardı.

Dün ise Amasya'da öğretim görevlisi Çise Atalay, derslerinde sosyal hak ihlalleri ve insan hakları ihlallerinden bahsettiği için bir öğrencisi tarafından 155'e ihbar edildi ve TEM polislerince göz altına alındı. Öğrenci olduğu meçhul kişilerin usullere uymayan şikayet dilekçeleriyle akademisyenlere soruşturma açılmasına çokça tanık olmuş ülkemiz, artık akademisyenlerin derslerinde anlattıkları konular üzerinden 155'e 'ihbar' edilebildiği bir coğrafyadır. 

Aynı gün içerisinde Amasya Üniversitesi'nde öğrenim görmekte olan Komünist Gençlik üyesi bir öğrenci daha gözaltına alınmıştır. Üniversiteler öğrencisi ve emekçisiyle, ilerici birikimiyle hedef alınmaktadır. 

Son günlerin ön sıralardaki gündem maddesi ODTÜ'de yaşanan süreci ise hatırlatma gereği duymuyoruz. 

Ülkemizin üniversitelerinde ilerici, devrimci öğrencilere, akademisyenlere yönelik saldırıların tarihi, 1940'lara kadar uzanıyor. Türkiye'nin ve dünyanın aydınlık geleceği için verilen mücadelenin tarihi ise çok eskilere uzanıyor. Bu uğurda geceli gündüzlü çalışanlar, daima mücadelelerini sürdürmenin yolunu bulmuş, hiçbir dönemde baskılara boyun eğmemişlerdir. AKP de ayrıcalıklı olduğunu, kendisinin bu birikimi dize getirebileceğini düşünmemelidir. 

Üniversite Konseyleri Derneği olarak, tüm bu süreçlerin takipçisi olduğumuzu bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz. AKP karanlığının yalnızca emekçilerin örgütlü mücadelesiyle dağıtılabileceğini hatırlatıyor ve bir kez daha tüm dostlarımızı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. 

Saygılarımızla 

Üniversite Konseyleri Derneği"