Uğur Mumcu cinayetinin sanığı yandaş medyaya yazar oldu

12 Eylül 1980 Darbesi sonrasında yurt dışına çıkıp, 35 yıl sonra dönen İslamcı militan Selahaddin Eş Çakırgil, Star gazetesi yazarı oldu.

12 Eylül 1980 Darbesi sonrasında yurt dışına çıkıp, 35 yıl sonra dönen İslamcı militan Selahaddin Eş Çakırgil, Star gazetesi yazarı oldu. Çakırgil aslında Uğur Mumcu, Bahriye Uçok, Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerinin sanığı Selahaddin Eş ile aynı kişi. Çakırgil de soyadının gerçek olmadığını söylemişti.

Daha önce de Vakit gazetesinde yazan Selahaddin Eş Çakırgil, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerine ilişkin Tevhid-Selam Kudüs Ordusu suikastı davasında sanık olarak gündeme gelmişti. Tevhid- Selam Kudüs Ordusu örgütünde ‘özel görevli olmak, sevk ve yönetiminde bulunmak’la iddianamede suçlanan Selahaddin Eş ile Selahaddin Eş Çakırgil’in nüfus kaydının bire bir aynı olduğu gündeme gelmişti. Star’ın yeni yazarı Çakırgil soyadını ise “bazı hukuki sıkıntılar nedeniyle” tercih ettiğini söylemişti.

'ERDOĞAN'I KENDİME YAKIN GÖRÜYORUM'
Star gazetesinin Çakırgil’i yazar olarak duyurduğu bugünkü haberinde Erdoğan övgüler yer aldı. Çakırgil, “Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, onun çevresindeki çekirdek kadroyu genel hatlarıyla kendi değerlerime en yakın insanlar olarak görüyorum” dedi. Star da yazarını takdim ederken yargılandığı davalara ilişkin ayrıntı vermekten kaçınarak "12 Eylül 1980 Darbesi ardından ülke dışına çıkmak durumunda kalan, 28 Şubat süreci ve devamında da hayatını, 35 yıl boyunca farklı ülkelerde geçirmek zorunda bırakılan Selahaddin E. Çakırgil, Türkiye’ye döndükten sonra STAR Medya ailesine katıldı" dedi.