Türkiye ve NATO'dan ortak basın toplantısı: 'Hiçbir ülke bizden özür beklemesin'

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ortak basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, Türkiye'nin kendileri için önemli olduğunu söylerken, Davutoğlu "hiçbir ülke bizden özür beklemesin" dedi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen görüşmenin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg otak basın toplantısı düzenledi. DÜşürülen Rusya'ya ait uçağa dair açıklamalar yapılırken, Stoltenberg, "Türkiye önemli bir müttefik" dedi.

Rusya ile görüşmeye hazır olduğunu söyleyen Davutoğlu ise NATO'ya "verdiği destek" için teşekkür etti. Uçağın düşürülmesinin "savunma" amaçlı olduğunu öne süren Davutoğlu, "hiçbir ülke bizden özür beklemesin" dedi.

Davutoğlu, Rusya'nın uçağının düşürülmesine dair, "Suriye'de iki koalisyon savaşmaya devam ettiği sürece, hava sahası kazalarının engellenmesi zor olacaktır" diyerek olayı "kaza" olarak niteledi.

"Ortada bir IŞİD hedefi yoktu" diyen Davutoğlu, "böyle bir olayın bir daha yaşanmaması" için Rusya'yla görüşmek istediklerini belirtti. Davutoğlu, Rusya'dan Türkiye'ye yönelik yaptırım kararını gözden geçirmesini de talep etti.