Türkiye Pakistanlaşabilir uyarısı

Pakistan Senatosu Savunma Komitesi Başkanı Müşahid Hüseyin, Türkiye'nin Pakistanlaşabileceği yönünde uyarı yaptı.

Dış Haberler

Fehim Taştekin'in Al-Monitor'da yayımlanan haberine göre Pakistan Senatosu Savunma Komitesi Başkanı Müşahid Hüseyin, Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesi ile Pakistan'ın Afganistan'a müdahalesi arasındaki paralelliklere işaret ederek, Türkiye'yi Pakistanlaşmamak yönünde uyarıyor.

Hüseyin, Pakistan'ın Afganistan'a müdahalesi ile Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesinin arkasında bölgede güç olma hevesi, İslami hareketleri cihatçı olduğu için kutsamak ve etki alanını genişletmek gibi benzer saikler olduğunu söyleyerek, Pakistan'ın Afganistan'a CIA işbirliği ile müdahale etmesinin de Türkiye durumuna benzer olduğunu ileri sürüyor. Müşahid Hüseyin, Pakistan'ın hem Afgan mültecilerden hem de kendi medreselerinden mücahid devşirmesini de Türkiye durumuna benzetiyor.

11 Eylül'e kadar Pakistan'ın Taliban rejimini aktif olarak desteklediğini aktaran senatör, bunun ardından Pakistan'ın pozisyon değiştirmek zorunda kalarak Talibanla karşı karşıya geldiğini belirtiyor. Bunun kaçınılmaz olarak örgütün silahlarını Pakistan'a çevirmesine sebep olduğunu aktararak, sonrasında ülkede yaşanan terörleri hatırlatıyor.

Taştekin de bütün semptomların Türkiye'nin Pakistanlaşmasına işaret ettiğini söyleyerek, Hüseyin'in uyarılarının çok değerli olduğunu belirtiyor.