'Türkiye, Libya'ya asker göndermeye başladı'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'ya asker göndermeye başladıklarını duyurdu. Erdoğan aynı zamanda Libya'yla yapılan deniz yetki anlaşması kapsamında bölgede sondaj çalışmalarına 2020'de başlanacağını söyledi.

soL - Haber Merkezi

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya'ya asker gönderiminin başladığını duyurdu.

Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Sarrac ile Libya Ulusal Ordusu lideri Hafter arasında Moskova'daki ateşkes görüşmesi sonuç vermemişti.

Erdoğan, daha önce Sarrac hükümeti ile askeri işbirliği anlaşması imzalamış, Libya'ya asker göndermek için ise Meclis'ten tezkere çıkarılmıştı.

LİBYA AÇIKLARINDA SONDAJ

Libya'yla yapılan deniz sınırları mutabakatına değinen Erdoğan, Libya karasularında 2020'de sondaj çalışmalarının başlayacağını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

"2020'de Libya KKTC ve Libya ile yaptığımız anlaşmalarla oyunu bozduk. Libya ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılması mutabakatını imzaladık. Her iki ülkenin onayı olmadan bölgede arama sondaj yapılması veya boru hattı geçirilmesi artık mümkün değil. 2020'de bu alanları ruhsatlandırıp arama faaliyetlerine başlıyoruz. İlk olarak Oruçreis bölgede sismik çalışmalar yürütecek."