Türkiye 2 Bulgar vatandaşına yasak koydu

Ankara, Bulgarsitan'daki Türk azınlığın partisi HÖH'ün eski lideri Ahmet Doğan ve arkasındaki Bulgar medya patronu Delyan Peevski'nin Türkiye'ye girişi yasaklandı. Gerekçe, "Rus yanlısı" olmaları.

Rusya ile uçak krizinin ardından "Türkiye karşıtı" tutum aldıkları gerekçesiyle, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi'nin (HÖH) eski lideri Ahmet Doğan ve milletvekili yaptığı medya patronu Delyan Peevski'ye Türkiye'ye giriş yasağı konuldu.

Star'da yer alan habere göre, Türkiye'nin Rusya'ya ait savaş uçağını düşürmesinin ardından, HÖH'ün Genel Başkanı Lütfi Mestan, "NATO üyesi Bulgaristan müttefiklik çerçevesinde Türkiye'nin yanında durmalıdır" derken, partinin kurucusu ve Onursal Genel Başkanı Ahmet Doğan, Rusya'dan yana bir tutum almıştı.

HÖH LİDERİNİ İHRAÇ ETTİRDİ
Üst düzey bazı HÖH yetkililerini toplayan Doğan, Mestan'ın Türkiye'yi destekleyen sözlerini 'siyasi hata' olarak niteledi ve Türkiye ile iyi ilişkilerini eleştirerek, "Ben partinin başındayken HÖH'ün başka bir ülkenin beşinci kolu olmasına izin vermedim" ifadesini kullandı. Doğan daha ileri giderek, "Yakında Türkiye doğuda toprak kaybedebilir. Ben de Bulgaristan'da Türkiye'nin etkisini azaltmak için bizzat çalışacağım" dedi.

Doğan'ın destekçisi Bulgar medya patronu Peevski'ye de yasak kondu.