Tozkoparan: Meclis'e sermayenin adaylarını gönderirsek sesimizi duyuramayız

Yıllarca metal işçisi ve kaynakçı olarak çalışan Mustafa Tozkoparan, 24 Haziran seçimlerinde Kocaeli’de bağımsız aday olarak oy pusulasında yer alacak. Tozkoparan, işçilerin sesinin Meclis’e nasıl taşınabileceğini anlattı.

soL HD

Bu Düzen Değişmeli Platformu’ndan Kocaeli’de bağımsız aday olarak seçimlere giren Mustafa Tozkoparan, “Ahmet’i gönderip Mehmet’i getirmekle sömürüden kurtulamayız” diyor. 

Meclis'e patrondan yana vekilleri gönderdiği durumda işçi sınıfının sesinin duyulamayacağını belirten Tozkoparan, "Düzen değişikliği derken yeni bir şey keşfetmiyoruz, insana yakışanı, olması gerekeni istiyoruz" ifadelerini kullandı.

1982 yılında işçilik hayatına başlayan Tozkoparan, önce Soma Termik Santrali, ardından Gökova Termik Santrali’nde kaynak ustası olarak 16 yıl çalıştı. 1998’de Gebze’ye taşınan ve Sarkuysan fabrikasında döküm işçisi olarak işe başlayan Mustafa Tozkoparan, 2015 yılında bu fabrikadan emekli oldu.

Tozkoparan emeklilik hayatı yaşamadığını ve çalışmaya devam ettiğini şu sözlerle anlatıyor:

“Yıllarca çalıştıktan sonra, o da patronları sahtekarlık yapmayıp primlerini yatırmışsa SGK kaydı ‘emekli’ olarak değişenlerdenim. O yüzden emekli işçi değil işçiyim hâlâ. İşçinin emekliliğe hak kazandığı kadar, emekli hayatı yaşamaya da hak kazandığı bir ülkede yaşamıyoruz.”