THF Başkanı: Türkiye hokeyde şaha kalkmış vaziyette

THF Başkanı Sadık Karakan, 'Türkiye hokeyde şaha kalkmış vaziyettedir. Avrupa ve dünya hokey federasyonu başkanları ve yetkilileri şaşkınlık içindeler' dedi.

TRT Spor'da yer alana habere göre Türkiye Hokey Federasyonu (THF) Başkanı Sadık Karakan AA'ya yaptığı açıklamada Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hokeyin dünyadaki önemini dikkate aldığını ve Türkiye'de ciddi yatırımlar yaptığını vurgulayarak, “Yatırımdaki kasıt tesisleşme ve eğitimdir. Türkiye'de 65 ilde hokeyin il temsilcisi var. 65 ilde hokey oynanıyor. Gerçekten hokey ülkemizde çığ gibi büyüyor ve yaygınlaşıyor. Hokeyin büyümesiyle nitelikli, kalifiye ve elit düzeyde sporcu seçme şansınız daha fazla oluyor. Bu durum da Avrupa'da ve dünyada başarıyı getiriyor. Bir branşta iyi olabilmeniz için çalışma altyapınızın da iyi olması lazım. Şu anda Türkiye'de tesisleşme anlamında ciddi bir atılım var. 4 ilde nizami olimpik hokey sahası bulunuyor. 2 tane inşaatı devam eden olimpik hokey sahası var.” dedi.

Ülke olarak hokeyde büyük bir hamle gerçekleştirdiklerini de belirten Karakan, “Türkiye hokeyde şaha kalkmış vaziyettedir. Avrupa ve dünya hokey federasyonu başkanları ve yetkilileri 'Siz çıldırdınız mı, bu aşamayı nasıl yaptınız' diyorlar. 'Bu kadar hızlı nasıl mesafe aldınız' diye soruyorlar. Onlar da şaşkınlık içindeler. Bu kadar kısa sürede alınan mesafeyle gurur duymamız gerekir. İnşallah ülkemizi en tepelere taşıyacağız” ifadelerini kullandı.