Tecavüz zanlısının avukatı AKP adayı

Tecavüz gerekçesiyle tutuklanan İslamcı Gençlik İlim ve Hikmet Derneği Başkanı Rafet Ermiş’in avukatlığını, AKP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Necip Kumandaveren’in üstlendiği ortaya çıktı.

Sinop’un Gerze ilçesinde dört erkek çocuğa tecavüz ve cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Gençlik İlim ve Hikmet Derneği (GİHDER) Genel Başkanı Rafet Ermiş’in avukatlığını AKP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Necip Kumandaveren üstlendi. Cinsel tacize uğrayan çocuklardan birinin babası, "Rafet Ermiş’i cezaevinden çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar" diye konuştu.

'ENDİŞE EDİYORUZ'
Ermiş’in yargılanmasına 23 Ekim’de Gerze’de devam edilecek. Mağdur çocuklardan birinin babası Rafet Ermiş’in serbest bırakılması için politik çevrelerin devreye girdiğini belirterek, "Mahkeme günü Rafet Ermiş’in bırakılmasından endişe ediyoruz" dedi.

'HER TARAFTAN KOLLANIYOR'
Birgün'den Gizem Altunkaymak'ın haberine göre; önceki duruşmada mahkeme başkanının, "Rafet Bey sizi şimdilik biraz tutacağız" dediğini anlatan baba, "7 yaşındaki çocuğuma ‘Peygamberimin Bir Günü’ adlı kitabı okutarak tecavüz etmiş. Hakim, Kuran kursu bahanesiyle çocuklarımıza tecavüz eden bu adama ‘geçmiş olsun’ dileğinde bile bulundu. Avukatının AKP milletvekili aday adayı olduğunu öğrenince endişemiz daha da arttı. Bu durum Ermiş’in her taraftan kollandığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

'AİLELER TEHDİT EDİLMİŞ'
Ermiş’in benzer bir suçtan yargılanıp beraat ettiğini öğrendiklerini de anlatan baba, "O çocukların ailelerine ulaştım. Rafet Ermiş’in temize çıkarılması için aileler, Anadolu Gençlik Derneği çevrelerince tehdit edilmiş ve hayatlarını değiştirmek zorunda kalmışlar. Evlerini taşıyıp, telefon numaralarını değiştirmişler" dedi.