Tarihi kilise ve yeraltı şehrini satışa çıkardılar

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde yaşayan bir aile, evlerini, altında bulunan kilise ve yeraltı şehriyle beraber 900.000 liraya satışa çıkardı.

Ev sahibi kişi AA’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Burası 30 metre derinliğinde 75 metre uzunluğunda bir yer altı şehri. Derinkuyu Yer Altı Şehri’ne bağlantısı var ancak zamanla yaşanan çökmeler nedeniyle bağlantı yolu kapalı. Alacak kişinin burayı tarihi dokusunu koruyarak değerlendirmesini istiyoruz. Ben, buranın turizme kazandırılmasından yanayım” 

Arsanın ve evin dedelerinden miras kaldığını fakat paraya sıkıştıkları için sattıklarını söyleyen ev sahibi, yeraltı şehrinin ünlü Derinkuyu Yeraltı Şehri ile bağlantısı olduğunu da özellikle vurguladı. Şehrin içinde yer alan kilisede ise sütunlar, mermerler ve çeşitli işaretler olduğunu sözlerine ekledi.

Ev sahibi kişi kilisedeki tahripleri ise “Yeraltı şehrinin başka girişlerinden girip kiliseye ulaşan bazı kaçakçılar buraya zarar vermiş” sözleriyle açıkladı.

Daha önce de Bodrum’da “deniz ve göl manzaralı” duyurusuyla 1. dereceden arkeolojik sit alanı ve Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan 18. Yüzyıla tarihlenen tarihi Rum kilisesi de internetten satışa çıkarılmıştı.