Tahir Elçi: Para cezasına karşı açılacak davada CNN Türk'ü temsil etmeye hazırım

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, CNN Türk’e kesilen 700 bin liralık cezanın adil olmadığını belirttiği açıklamasında, “Sorumluluk bana ait” dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te yayınlanan programında "PKK terör örgütü değildir" sözleri üzerine CNN Türk'e RTÜK tarafından para cezası kesilmişti. RTÜK'ün kestiği 700 bin liralık cezanın adil olmadığını söyleyen Elçi, sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirtti.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Elçi, “CNN Türk’teki sözlerim nedeniyle verilen para cezası haksız ve adaletsiz bir ceza. Canlı bir yayın sırasında sarf ettiğim sözler nedeniyle Ahmet Hakan veya CNN Türk’ün nasıl bir kusuru veya sorumluluğu olabilir ki” ifadelerini kullandı.

Elçi programda söylediği sözlere Ahmet Hakan’ın katılmadığını hatırlatarak “Ne yapsaydı daha, beni linç mi etseydi?” diye sordu.

Tahir Elçi, sözlerinin cezai ve hukuki sorumluluğunu almaya hazır olduğunu ifade ederek  “Gözaltına alınarak çıkarıldığım savcıya ve tutuklanmak üzere önüne götürüldüğüm hâkime sözlerimin arkasında olduğumu söylemiştim. CNN Türk’teki sözlerim nedeniyle verilen para cezası yargıdan, olmazsa AYM ve AİHM’den döner. CNN Türk’e verilen ve ifade özgürlüğüne ağır bir müdahale olan para cezasına karşı açılacak davada CNN Türk’ü temsil etmeye hazırım” dedi.

Elçi ayrıca "Sözlerim nedeniyle CNNTÜRK'e verilen adaletsiz ceza,yargı yollarından iptal edilmezse parayı ödemeye de hazırım" ifadelerini de kullandı.