'Tahir Elçi cinayetinin faili meçhul kalmasına izin vermeyeceğiz'

Türkiye’nin farklı kentlerinden bir araya gelen baro başkanları, "Tahir Elçi cinayetinin faili meçhul kalmasına izin vermeyeceğiz, barış elçisi olan Tahir Elçi’nin yaşamını adadığı demokrasi, barış, adalet ve insan hakları mücadelesine sahip çıkacağız" dedi.

Türkiye’nin farklı kentlerinden bir araya gelen baro başkanları, Sur ilçesinde, 28 Kasım günü yaptığı basın açıklaması sırasında öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetinde gelinen nokta ve yapılması gerekenlerle ilgili toplandı.

Bir otelde düzenlenen toplantı basına kapalı gerçekleşti. Baro başkanları yaptıkları toplantının ardından ortak bir basın açıklamasını Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen okudu. Özmen, "Tahir Elçi cinayetinin faili meçhul kalmasına izin vermeyeceğiz, barış elçisi olan Tahir Elçi’nin yaşamını adadığı demokrasi, barış, adalet ve insan hakları mücadelesine sahip çıkacağız" dedi.

Basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Özmen, adeta canlı yayında ve herkesin gözü önünde Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi katledildiğini belirtip şunları söyledi:

"Aradan 21 gün geçti ve cinayetin hiçbir şüphelisi tespit edilemedi. Yaşanan olayın vahameti ve acısı ilk günkü gibi toplumda ve hukuk camiasında sürmektedir. Soruşturmanın etkin yürütülmesine başlanmaması durumunda Türkiye’de ve uluslararası platformlarda talep ve tepkilerimizi dile getireceğimizi kamuoyuna açıklıyoruz. Buradan, Barolar olarak soruşturmayı yürüten yetkilileri uyarıyor, görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Kamuoyunun şunu bilmesini istiyoruz; Tahir Elçi cinayetinin faili meçhul kalmasına izin vermeyeceğiz, barış elçisi olan Tahir Elçi’nin yaşamını adadığı demokrasi, barış, adalet ve insan hakları mücadelesine sahip çıkacağız"