Suruç'ta katliam yapan IŞİD, İstanbul'da 3 gün önce toplu namaz kılmıştı!

İstanbul'da Cumartesi günü IŞİD tarafından kılınan toplu bayram namazı, AKP'nin IŞİD'le "mücadelesi"nin en güzel örneği olmuştu.

Haber Merkezi

"AKP'nin IŞİD'e göz yumması başka bir boyuta taşındı. Elini kolunu sallayarak Türkiye'ye giriş çıkış yapan, Türkiye'den militan toplayan IŞİD, şimdi de İstanbul'da bayram namazı kıldı."

18 Temmuz Cumartesi günü yani saldırıdan 2 gün önce yayınladığımız bu haberde, IŞİD'in Türkiye'de ne kadar da rahat hareket ettiğine dikkat çekmiştik. IŞİD'e yakınlığıyla bilinen yayın ve derneklerin çağrısıyla İstanbul'da bayram namazı kılınmış açık açık şeriat çağrısı yapılmıştı.

Bayram namazını, geçen yıl El Kaide davasında tutuklu olarak yargılanan ve IŞİD'in Türkiye'deki önemli isimlerinden olduğu öne sürülen 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk kıldırmıştı.

Bayancuk, konuşmasında şeriat yönetimi istediklerini açıklamıştı.

Medya tarafından "marjinal" görülmeyen bu olayın ardından bugün Suruç'ta hayatını kaybedenlere ilişkin haber yapan bazı basın kurumları, "marjinal korkusuyla cenaze erken defnedildi" diyerek polisin ailelere yönelik yoğun baskısını da gölgeleme görevini üstleniyor.

İşte IŞİD sempatizanlarının İstanbul'daki etkinliğinden görüntüler: