Suruç'ta hayatını kaybedenler sonsuzluğa uğurlanıyor

Suruç'ta hayatını kaybeden 32 kişi son yolculuklarına uğurlanıyor. İstanbul, Bursa, Hakkari, Trabzon, Ordu, Van, Dersim ve Elazığ'da cenaze törenleri düzenlenecek.

Haber Merkezi

Suruç'ta hayatını kaybeden 32 kişi için ülkenin çeşitli noktalarında cenaze törenleri düzenlenecek.

İSTANBUL

ETHA'da yer alan habere göre cenaze bilgileri şöyle:

İstanbul'a getirilen Büşra Mete'nin cenazesi gece saatlerinde ailesi tarafından defnedildi. Mete için bugün Maltepe Esenkent Camisi'nde tören düzenlenmesi bekleniyordu.

Cemil Yıldız ve İsmet Şeker'in cenazeleri Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nde son yolculuklarına uğurlanacak. Cenazeler bugün saat 16:00'da, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da katılacağı törenle Gazi Mezarlığı'nda son yolculuklarına uğurlanacak.

Nazegül Boyraz'ın cenazesi ise dün Maltepe'ye bağlı Gülsuyu Mahallesi'ne getirildi. Boyraz için bugün saat 13:00'te Maltepe Cemevi önünde toplanılarak, uğurlama töreni düzenlenecek.

Hatice Ezgi Sadet'in cenazesi saat 12:00'de Ümraniye'de bulunan Ihlamurkuyu Cemevi'nden kaldırılacak.

Polen Ünlü'nün cenazesi için de saat 13:00'te Ümraniye Ihlamurkuyu Camisi'nde tören düzenlenecek. Cenaze, Çırçır mezarlığında toprağa verilecek.

Ece Dinç'in cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak. Dinç'in cenaze töreni öncesinde Kadıköy'de bulunan Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde saat 13:00'te toplanılarak, Karacaahmet Şakirun Camisi'ne kadar yürüyüş yapılacak.

BURSA

Ferdane Kılıç ve Nartan Kılıç'ın cenazeleri konvoyla Bursa'ya götürüldü. Anne ve oğul Kılıç'un cenazeleri için bugün saat 12:30'de HDP Bursa il binası önünde anma yapılacak. Cenazaler HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı törenle saat 17:00'de Hamitler Kent Mezarlığı'nda son yolculuklarına uğurlanacak.

ORDU

Ali Can Vural'ın cenazesi Ordu'nun Kumbaşı beldesine götürüldü. Cenaze bugün öğle namazına müteakip son yolculuğuna uğurlanacak. 

VAN

Suruç'ta katledilen Yunus Emre Şen'in cenazesi dün memleketi Van'a götürüldü. Cenaze bugün saat 09:30'da Belediye Garı önünde yapılacak törenin ardından Yenimahalle şehitliğinde son yolculuğuna uğurlanacak.

TRABZON

Devrimci Trabzonsporlular grubu üyesi Koray Çapoğlu'nun cenazesi de bugün Trabzon'un Of ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak. Çapoğlu'nun cenazesine çevre ilçelerden de katılımlar olması bekleniyor.

HAKKARİ

Süleyman Aksu'nun cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Hakkari'nin Yüksekova ilçesine götürülüyor. Cenaze için bugün saat 12.30'da Su Üstü Köyü (Şakitan) Köprüsü'nde kitlesel şekilde karşılanacak. Cenaze Eski Kışla Camisi ve Orman Mahallesi'nde düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

DERSİM

Çağdaş Aydın'ın cenazesi için Dersim Cemevi önünde saat 10.00'de toplanma çağrısı yapıldı. Dersim halkı cenazeyi Cemevi'nden alarak Seyit Rıza Meydanı'nda yürüyüş düzenleyecek. Cenaze, buradan Ovacık'taki Güneykonak köyüne götürülerek son yolculuğuna uğurlanacak.

ELAZIĞ

SGDF MYK üyesi Cebrail Günebakan'ın cenazesi dün araç konvoyu ile Elazığ'ın Karakoçan ilçesine götürülerek, morga kaldırıldı. Günebakan için saat 12:30'da hastane önünde toplanılacak, cenaze buradan araç koyvoyu ile Kolukan Köyü'ne götürülecek.