Suruç katliamı tüm yurtta protesto ediliyor

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 30 kişinin ölümüne, 100'den fazla kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırı, tüm Türkiye'de protesto ediliyor. Bazı şehirlerde yapılan eylemlere polis saldırısı var.

Haber Merkezi

Suruç Katliamı tüm yurtta protesto ediliyor. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, İzmir başta olmak üzere onbinler AKP'yi ve IŞİD'i protesto ediyor. Eylemlerde "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP" sloganları atılıyor. Aynı şekilde, pankart ve dövizlerde de AKP-IŞİD işbirliğine dinkkat çekiliyor. Bazı kentlerdeyse polis ablukası ve saldırısı var.


Güncelleme:

Antalya Kapalıyol’da toplanan yüzlerce kişi saldırıda yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu, ardından basın açıklaması yaptı:

Edirne’de, Saraçlar Caddesi’nde toplanan kitle yürüyüş yaptı:

Eskişehir'de yapılan eylemde, saldırıda hayatını kaybeden Eskişehir Anarşist Faaliyeti’nden Alper Sapan’ın de fotoğrafı taşındı:

 


Güncelleme:

Ankara Mithatpaşa Caddesi’nde bir araya gelen Ankaralılar “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP”, “Kürdistan IŞİD’e mezar olacak” ve “Hırsız katil AKP” sloganlarıyla AKP İl Başkanlığı’na yürüdü. Polis barikatı önünde bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulduktan sonra basın açıklaması okundu.

Sendika'da yer alan bilgiye göre, açıklamayı ESP Parti Meclisi üyesi Ali Haydar Akdeniz okudu. Akdeniz, “her seferinde canice saldırdıkları bizler onların zalimliklerine inat buradayız. Bilmezler ki bir ölür bin doğarız. Onları akıttıkları kanda boğacağız. Bize güçleri yetmiyor, yetmeyecek. Yaptıkları katliamların, döktükleri kanların, gencecik yoldaşlarımızın hesabını soracağız” dedi.


Katliamı protesto etmek için AKP Siirt İl binasına yürümek isteyen HDP'lilere polis, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Burada gözaltına alınan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Belkis Epözdemir daha sonra serbest bırakıldı. Polis panzerleri sokak aralarında göstericileri kovaladı. Olaylar sırasında kentten silah sesleri yükseldi. Silahları kimin sıktığı ise tespit edilemedi. Sokak aralarına dağılan göstericilerin bir süre sonra tekrar Cumhuriyet meydanında toplanması üzerine polis dağılmaları yönünde yaptığı anonstan sonuç almayınca ikinci kez müdahalede bulundu. 

10 eylemci gözaltına alınırken, milletvekili Hatice Sevimtekin "Suruç'taki bombalı saldırıyı protesto etmek en doğal hakkımızdır. Biz polislerle yaptığımız görüşmede bir sonuca ulaşamayınca yürümek istedik ancak onlar bize karşı şiddet kullandı" dedi. 


 


Siyasi parti ve derneklerin çağrısıyla İskele Meydanı'nda bir araya gelen Çanakkale halkı, Suruç'ta yapılan katliama tepki göstermek ve katillerden hesap sormak için AKP İl binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında ''Katil IŞİD İşbirlikçi AKP'', ''Katil AKP Halka Hesap Verecek'' ve ''Katil IŞİD Ortadoğu'dan Defol'' sloganları atıldı. Yürüyüş sonunda, tekrar İskele Meydanı'na gelen kitle, burada bir basın açıklaması yaptı:

Suruç katliamını protesto etmek için Bursa'da toplanan kitleye polis tarafından yapılan provokasyonlar sonucu 3 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların serbest bırakılması için kitle, kent meydanından Şehreküstü Meydanı'na giden yolda oturma eylemine başladı. Grubun eylemi devam ediyor:

Katliam, İstanbul Sarıgazi'de de protesto edildi. Saat 20.00'da, Vatan İlkokulu önünde bir araya gelen Sarıgazi halkına esnaf da kepenk kapatarak destek verdi. Eylemde sık sık "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP" sloganı atıldı. Kitle basın açıklamasının yapılacağı meydana doğru yürüyor.