Suriyeli Türkmenler: Türkiye bizi rahat bıraksın

Suriye'nin Lazkiye şehrindeki Burc İslam'da yaşayan Türkmenler, "Erdoğan, Türkmenleri koruduğunu sadece Selefilerin ve militanların desteğini haklı çıkarmak için söylüyor" diyerek Türkiye'nin kendilerini rahat bırakmasını istedi.

Rusya'da yayın yapan NTV televizyonu, Suriye'nin Lazkiye bölgesinde Türkmenlerin yaşadığı Burc İslam'a giderek kasaba sakinlerinin son gelişmeler hakkındaki görüşlerini aldı. Türkmenler, Erdoğan'ı da eleştirerek Türkiye'den kendilerini rahat bırakmalarını istedi.

'ERDOĞAN BİZİ TEMSİL ETMİYOR'

Burc İslam, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği topçu saldırısında hedef alınan noktalardan biri. Kasabada 10 binden fazla kişi yaşıyor ve çoğunluk Türkçe konuşuyor. 

Türkmenlerden Entisam Sabuni, "Biz sadece Suriye'ye inanıyoruz. (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan sadece kendini temsil ediyor, bizleri temsil etmiyor. Suriye'de çok sayıda halk bir arada yaşıyor. Türkmenler elbette Türkçe konuşuyor ancak biz doğuştan Suriyeliyiz" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN TÜRKMENLERİ DÜŞÜNMÜYOR'

Ahmet Başbayut ise Erdoğan'ın Türkmenleri koruduğunu söylediğini ancak gerçeğin farklı olduğunu belirtti. Başbayut, "Erdoğan, Türkmenleri koruduğunu sadece Selefilerin ve militanların desteğini haklı çıkarmak için söylüyor. Bizim çıkarlarımızı değil, kendisinin ve Türkiye'nin çıkarlarını gözetiyor. Hiçbir şekilde Türkmenlere yardım etmiyor. Hepsi yalan" dedi.

'BİZ KENDİ TOPRAKLARIMIZDA YAŞAMAK İSTİYORUZ'

Hüseyin Ummahan ise, Burc İslam'ın en yaşlı sakinlerinden biri. 91 yaşındaki Ummahan'ın çok sayıda çocuğu ve onlarca torunu bulunuyor.

"Burada doğdum, burası bizim topraklarımız. Erdoğan'ı bilmiyorum ve bilmek de istemiyorum. Biz kimseye müdahale etmiyoruz ve başkasının işine karışmıyoruz, bize de karışmasınlar" diyen Ummahan, "Biz kendi topraklarımızda yaşamak istiyoruz. Başka bir yere gitmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.