Siyasi partiler taziye kuyruğuna girdi!

Türkiye'nin en büyük tekellerinden birinin patronu olan Mustafa Koç'un ardından AKP'den CHP'ye, HDP'den Vatan Partisi'ne kadar pek çok siyasi parti başsağlığı mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu, Koç Ailesi'nin başarı hikayesini, bir cumhuriyet ailesinin başarı hikayesi olarak nitelerken, Koç'un ölümünden derin üzüntü duyduğunu açıklayan Perinçek de "tüm…

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Koç'un ölümünün ardından yaptığı açıklamada, "Aile geleneği olarak da Sayın Mustafa Koç hep Türkiye'nin kalkınması, sanayileşmesi bağlamında çok önemli katkılar yapmış bir isimdi. Şahsi olarak da tanıdığım şekliyle hep pozitif ve olumlu bakan yönüyle de iyi bir örnek teşkil ediyordu iş dünyasına" dedi.

Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, başta babası Rahmi Koç olmak üzere Koç ailesine de taziyelerini ifade eden Davutoğlu, "Önemli bir kayıp, inşallah onun aile içinde sürdürmekte olduğu çalışmalar başarılı şekilde devam eder" ifadesini kullandı.

 

CHP: KOÇ'UN BAŞARI HİKAYESİ, CUMHURİYET AİLESİNİN BAŞARI HİKAYESİ! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Koç’un vefatına ilişkin açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle: 

"1926 yılında ‘Koçzade Ahmet Vehbi Firması’ adıyla temelleri atılan Koç Holding'in başarı hikâyesi şüphesiz, Ankaralı bir Cumhuriyet ailesinin başarı hikâyesidir. Kurucusu Vehbi Koç'un öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti'nin en başarılı sanayicilerinden biri olan, kısa sürede uluslararası saygınlığa kavuşan Koç Ailesi, ekonomik kalkınmamızın kilometre taşlarındandır. Vehbi Koç'un, vasiyetinde dile getirdiği ‘Bir ağaç dikmek ve bir eser yazmak’ vurgusu da Türkiye Cumhuriyeti'ne duyduğu derin sevginin ifadesi olarak Koç Ailesi'nin tüm faaliyetlerinde vücut bulmuştur. Koç Ailesi, sadece ekonomik kalkınmamızdaki öncü rolüyle değil, sosyal ve kültürel kalkınmamıza yaptığı eşsiz katkılarla da Türkiye Cumhuriyeti tarihinde özel bir yer kazanmıştır.

BAHÇELİ'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle Koç ailesine başsağlığı diledi. MHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre Devlet Bahçeli, Koç ailesine bir taziye mesajı gönderdi. Bahçeli mesajında, "Türk iş dünyasının önemli isimlerinden evladınız Sayın Mustafa Vehbi Koç'un ani ve elim bir şekilde vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma yüce Allah'tan rahmet, başta şahsınız olmak üzere, tüm kederli aile fertlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

HDP DE MESAJ YAYINLADI

Koç Ailesine bir taziye de HDP’den geldi. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Koç’un vefatı dolayısıyla şu açıklamayı yaptı:

“İş dünyasının önde gelen isimlerinden Mustafa Koç’un ani bir rahatsızlıkla yaşamını yitirmesinden dolayı kendisine rahmet, ailesine, dostlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

DERİN ÜZÜNTÜ DUYAN PERİNÇEK "TÜM ÜRETENLERE" BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ! 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de, Koç Holding'e gönderdiği mesajda, Mustafa Koç'un ölümünden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Perinçek mesajında şunları söyledi: "Sayın Ali Koç, ağabeyiniz ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç’un ölümünü derin üzüntüyle öğrendim. Türk sanayisi önde gelen bir ismini kaybetti. Şahsınızda Koç ailesine, Koç camiasına ve ülkemizin bütün üretenlerine baş sağlığı diler, acınızı paylaştığımı bilmenizi isterim."