Saray'ın danışmanı: Erdoğan'a devrimci hükümdar, Atatürk'e diktatör!

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz yeni kitabında Erdoğan'ı “Devrimci Hükümdar” olarak niteliyor, Mustafa Kemal'e diktatör imasında bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz'ın "Şeyh ile Hükümdar" adlı yeni çıkan kitabında tartışma yaratacak ifadelere yer verildi. 

Küçükyılmaz kitabının önsözünde, “Devrimci Hükümdar” olarak Erdoğan’ı tarif ederek şu ifadeleri kullandı: ‘Hükümdar’; ülke ve ümmet coğrafyasına mazlumların sesi olarak sirayet etmiş, idare-i maslahatçı değil, esaslı devrimci karakteri malum Yeni Türkiye’nin lideri. ‘Şeyh’ ise, ne bir tarikat lideri olarak mürşit, ne bir hakikat yolcusu olarak münzevi, ne de bir dini önder olarak makbul bir anlam taşımıyor. O, küresel güç dengeleri tarafından ayartılmış, az bir menfaat karşılığı dinini ve Türkiye’yi dünyaya değişen, postu olmadığı halde tahta talip, fakat ne şeyh kalabilmiş ne de hükümdar olabilmiş bir figürü temsil ediyor.”

Sözcü'de yer alan habere göre kitabında, Atatürk’ün adının batı dünyasında “diktatörlük”le anılmasından söz eden Küçükyılmaz, Mustafa Kemal'in diktatör olmadığını göstermek için Fethi Bey’e talimatla “muhalif parti” kurdurduğunu, ancak daha sonra “Menemen Vakası bahanesiyle” bu partinin kapatıldığını ve ülkede “muhalif avı”na başlandığını ileri sürdü.

Küçükyılmaz, “Bugün Türkiye’de 4’ü Meclis’te, 21’i seçime katılma yeterliğine sahip 100 civarında parti bulunuyor. Böylesine çeşitli, öngörülemez ve renkli bir siyasal ortamda ülkenin Cumhurbaşkanı’na diktatör diyenler, ‘Azizim Fethi Beyefendi, bundan sonra bir muhalif fırka kurup başına geçeceksin’ diyen Mustafa Kemal’in devrinde yaşasalardı, ne diyeceklerdi acaba?” ifadelerini kullandı.