Şanlıurfa Suruç'ta bombalı saldırı: Onlarca ölü

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde patlama meydana geldi. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı var.

GÜNCELLEME

DHA: Hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a yükseldi. Katliamda 23 kişinin olay yerinde, 6 kişinin Suruç Devlet Hastanesi'nde, 1 kişinin de Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde öldüğü belirtildi.
 


GÜNCELLEME

GÜNCELLEME

SES Genel Merkezi ölü sayısının 31, ağır yaralı sayısının 5 olduğunu açıkladı.


GÜNCELLEME:

Resmi bilgilere göre hayatını kaybedenlerin sayısının 28'e yükseldiği belirtiliyor.



GÜNCELLEME:

ESP'den saldırıya ilişkin açıklama:

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) Kobanê’nin yeniden inşasına katılmak için gittiği Suruç ilçesinde katliamla yanıtlandı. Amara Kültür Merkezi bahçesinde basın açılaması yapmak istediği sırada canlı bombanın patlaması sonucu onlarca genç yaralandı ve şehit düştü. Aynı saatlerde Kobanê’de yapılan saldırıda da 10 kişi şehit düşmüştür. Bu canice ve hunharca saldırı halklarımız arasında oluşturulmak istenen dayanışmaya, halklarımızın kurtuluş özlemlerine, birlikte yaşama iradesine, barış ve özgürlüğe, Rojava devrimi ve Kobanê direnişine, sosyalist gençliğin devrim ve sosyalizm umutlarına karşı yapılmıştır.

Bu saldırıyı gerçekleştirenler Kobanê devrimini ezmek ve boğmak isteyen IŞİD faşist çeteleri ve onunla işbirliği içerisinde olan AKP iktidarıdır. Kobanê düşmanlarıdır. Barış ve özgürlüğü ezmek isteyen IŞİD barbarlığıdır. Bu katliam MİT-Kontrgerilla-IŞİD barbarlığı marifetiyle gerçekleştirilmiştir. Partimiz sosyalist gençlerin bu barbarca ve hunharca vahşetini şiddetle lanetliyor. Katliamı gerçekleştirenlerin, planlayanların açığa çıkarılmasını talep ediyor.



GÜNCELLEME:

Patlamada yaralananların bir kısmının Antep'e gönderildiği belirtiliyor.


GÜNCELLEME:

İçişleri Bakanlığı: 27 kişi hayatını kaybetti, 100'e yakın yaralı...

GÜNCELLEME:

Üç bakanın kısa süre sonra Suruç'a gideceği belirtiliyor.


GÜNCELLEME:

DBP Urfa İl Eş Başkanı İsmail Kaplan, Hayat Tv'de yaptığı açıklamada "en az 25 ölü var" dedi.


GÜNCELLEME:

SGDF'den açıklama: Bombalı saldırının ardından bu kez polis, yaralıları hastaneye ulaştırmaya çalışanlara gaz bombaları ile saldırdı.

GÜNCELLEME:

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi yaptığı ilk açıklamada olayın intihar saldırısı nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini söyledi.


GÜNCELLEME: 

Evrensel'in geçtiği bilgiye göre ölü sayısı en az 50'ye yükseldi.


GÜNCELLEME

ESP yaralılar için Suruç Devlet Hastanesi'nde acil kan ihtiyacı olduğunu açıkladı.


GÜNCELLEME:

ESP, saldırı sonrası yaralıları alanlara gaz bombalı saldırıda bulunulduğunu açıkladı.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI
Yaşanan dehşeti bölgede bulunan görgü tanıkları anlattı.

Görgü tanıklarından Garip çelik şunlkarı söyledi:
"Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullar kobaniye geçeceklerini anlatıyorlardı. tam foto çekmeye çalışırken çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi."


GÜNCELLEME

Sendika.org'da yer alan habere göre Kobanê’nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere İstanbul ve Ankara’dan hareket ederek Urfa’nın Suruç ilçesine giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi yaklaşık 300 kişi, öğle saatlerinde sınırı geçmek üzere görüşmeler yapmaya başladı. SGDF’liler, geçiş öncesi konakladıkları Amara Kültür Merkezi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirmek isterken, gençlerin arasında bomba patladı.

En az 20 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.


Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. 

DHA'nın olay yerinden geçtiği ilk fotoğraf saldırının büyük bir saldırı olduğu gösteriyor: