Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 1 işçinin öldüğü saldırıyı TAK üstlendi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 1 işçinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin hükümetten bir açıklama gelmezken TeyrêBazên Azadiya Kurdistan (TAK) saldırıyı üstlendi.

Haber Merkezi

23 Aralık'ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan patlama sonrası 1 işçi hayatını kaybederken 4 gündür yetkililerden açıklama gelmemişti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan TAK, "Bu eylemimiz, Kürt şehirlerini harabeye çeviren bu faşist saldırılara karşı yapılmıştır. Eylemde hava alanında ciddi hasar meydana gelirken, 5 Uçak da ağır darbe almıştır. Erdoğan – AKP özel medyası, eylemin sonuçlarını bilinçli olarak çarpıtmaya ve böylece kendi hava sahasının güvenli olduğunu tüm dünyaya göstermeye çalışmaktadır. Havan toplarıyla yapılan bu saldırı aynı zamanda yeni dönem eylemselliğimizin de başlangıcı olacaktır. Savaşta hiç bir ahlaki kurala uymayan Erdoğan – AKP faşist diktatörlüğü ve onun işbirlikçileri kendi şehirlerinde de o kadar rahat yaşayamayacaklardır. Bundan sonra Türkiye’ye gelecek uluslararası havayolu şirketleri ve Türk vatandaşı olmayan yabancı turistlerin can güvenliğinden TAK olarak biz sorumlu olmayacağız" ifadelerini kullandı.